Bakdags.
Ska precis börja baka nu, får se hur det går.
Så här ser i alla fall receptet ut, tror det kan bli riktigt gott:
7 dl vetemjöl special
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågflingor
1 dl vetekli
2 dl grovt hackade valnötter
1 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
8 dl mild yoghurt naturell
1 dl flytande honung
1 dl krossade linfrön
1 dl psylliumfrön
ev. 1 dl hackade torkade aprikoser eller 1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och ev. aprikoser eller sylt. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. Jämna till degen (som ska vara ganska kladdig). Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk.
Ett recept helt i min smak i och med att det är relativt enkelt att göra. Återkommer senare ikväll med en bedömning.
Så här ser i alla fall receptet ut, tror det kan bli riktigt gott:
Ingredienser
4 dl havregryn (helst fiberberikade)7 dl vetemjöl special
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågflingor
1 dl vetekli
2 dl grovt hackade valnötter
1 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
8 dl mild yoghurt naturell
1 dl flytande honung
1 dl krossade linfrön
1 dl psylliumfrön
ev. 1 dl hackade torkade aprikoser eller 1 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och ev. aprikoser eller sylt. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. Jämna till degen (som ska vara ganska kladdig). Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk.
Ett recept helt i min smak i och med att det är relativt enkelt att göra. Återkommer senare ikväll med en bedömning.
Kommentarer
Trackback