Vecka 35.

Då var det mindre än 4 veckor kvar till Lidingöloppet, nedräkningen kan börja! Imorse när jag vaknade höll jag knappt på att ta mig upp ur sängen på grund av att benen var sinnesjukt stumma. Men det har släppt lite eftersom under dagen så jag hoppas på att kunna köra ett lite lättare löp-pass imorgon. Annars hade jag tänkt köra enligt följande i veckan:

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning
Onsdag: Eventuellt cykel
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Eventuellt cykel
Söndag: Löpning

Holmsund och tillbaks.

Kvällens långdistanspass körde jag med Jon och vi löpte till Holmsund och tillbaks, totalt 19,9 kilometer. Ditvägen var inget problem men strax innan 10 kilometer stumnade mina lår så på hemvägen var det som att springa med två stockar till ben. Tiden för dagens 19,9 kilometer blev 1 timme 30 minuter och 7 sekunder. Ett snitt på 4 minuter och 32 sekunder per kilometer och det måste jag vara nöjd med även om det hade kunnat gå fortare på hemvägen om inte låren stumnat totalt. Nu blir det lite film och sen sängen. Godnatt.

Fredag och snart helg.

Då närmar sig helgen än en gång. Benen känns slitna idag efter gårdagens genomkörare men det känns mycket skönt att vara igång igen. Blir vila idag och imorgon för att köra ett långdistanspass på söndag. Trevlig helg på er alla.

SM-Spåret Gammlia.

Då var det första träningspasset efter sjukdomen gjort. Tog med mig Jon och drog till Gammlia för att springa SM-spåret. Det är ett fruktansvärt tunglöpt spår och benen fick jobba riktigt ordentligt i alla backar upp och ner. Mina nya löparskor funkade riktigt bra och vaderna kändes inte av så det är ett bra tecken och det är bara att hoppas att det håller i sig. Nu ska jag fika lite grann och sen blir det att lägga sig i soffan och dega framför tv:n.

Nya skorna.


Detta är mina nya skor. Efter konversation med polaren på Intersport kom vi fram till att dessa skor skulle passa bra till mina problem med vaderna och även vara en bra sko under Lidingöloppet.

Äntligen.

Idag är första dagen som jag känner mig frisk, nu är det endast lite snuva kvar så ikväll har jag tänkt köra ett lite lugnare löppass i Gammliaskogen. Ska även fara och köpa löparskorna idag, dock inte dom jag hade tänkt köpa igår. Pratade med en vän som jobbar på Intersport och han rekommenderade adidas supernova istället så jag får väl lita på honom. Jag återkommer efter passet och berättar hur det gick.

Onsdag.

Förkylningen sitter fortfarande kvar men det blir bättre och bättre och nu är det bara slemmet som ska bort innan jag kan köra igång med träningen igen. Funderar på att åka och investera i nya löparskor idag som jag skrev om i tidigare inlägg. Får se om jag hinner med det efter jobbet eller om det får bli senare i veckan.
Såg även att jag blivit seedad till startgrupp två i Lidingöloppet med start 10 minuter efter eliten.  

Vecka 35.

Veckan som var blev det åter igen inget träningspass på grund av den elaka förkylningen jag dragit på mig. Den verkar även vägra att släppa och jag har fortfarande hosta och slem i bröstet. Men denna vecka hoppas jag i alla fall kunna komma igång och köra något lätt löppass. Men jag vill inte sätta upp några höga förhoppningar så jag lämnar veckans planering öppen och tar det som det kommer.


Helg igen.

Då var det helg igen och inte ett enda träningspass denna vecka, undra när det inträffade senast?
Börjar dock känns mig näst intill frisk, bara lite hosta kvar så jag hoppas och tror att jag kan köra igång med träningen igen nästa vecka. Trevlig helg!

Anmälan.

Då var man anmäld till Lidingöloppet, så nu finns det ingen återvändo. 30 kilometer kuperad löpning, vad mysigt det ska bli, haha! Skämt å sido, när jag väl blir frisk måste jag ta och lägga på lite längd på distanspassen så att jag har något 30 kilometerspass i kroppen innan man står där på startlinjen.

Hosta.

Förkylningen känns lite mildare idag och jag är feberfri men hostan och slem i bröstet sitter fortfarande i.

Tisdag.

Känner mig fortfarande ordentligt förkyld med hosta och slem i bröstet och det tycks inte vilja släppa. Så denna vecka lär det nog inte bli något träningspass utan jag får ta sikte på nästa. Är ordentligt träningssugen nu och vill komma igång igen med tanke på att Lidingöloppet inte är långt borta nu.

Vill ha.


Är fruktansvärt sugen på dessa skor. Testade dom när jag var förbi Intersport härom veckan. Sällsynt sköna med bra dämpning och sen är dom rätt tuffa också! Får se om det blir en investering innan Lidingöloppet.

Vecka 34.

Ny vecka igen, 39 dagar kvar till Lidingöloppet och jag börjar äntligen bli lite friskare igen. Idag är jag i alla fall tillbaka på jobbet och i slutet av denna vecka kanske jag kan prova mig på ett träningspass igen. Annars blir denna vecka bara en enda lång återhämtningsperiod som går ut på att försöka bli helt frisk igen.

Söndag.

Då var den här veckan strax över och min förkylning verkar vägra att släppa vilket börjar göra mig mindre road. Börjar fundera på att gå och kolla upp om man skulle behöva något pencillin eller dylikt om det inte blivit bättre tills imorgon. Hela den här helgen har jag tillbringat i soffan och kikat på premier leaguefotboll samt friifrotts-vm, en rätt skaplig tv-helg faktiskt, haha!

Helg.

Då var det helg igen och denna vecka blev ingen höjdarvecka träningsmässigt sett. Två ynka orienteringspass. Dock finns det inte så mycket som jag kan göra förutom att befinna mig inomhus och nerbäddad, knapra alvedon och hoppas på att eländet släpper. Trevlig helg till er som är friska i varje fall!

Sjuker.

Hade hoppats på att vara friskare idag men så var naturligtvis inte fallet. Feber, hosta och ont i skallen är inte kul. Så idag stannade jag även hemma från jobbet. Har spenderat hela dagen liggandes i soffan och kikat på tv och sett filmen "the international".
Ska snart försöka styra ihop någon middag. Dock man har ju ingen vidare matlust när man är sjuk och bara ligger hela dagarna.
Men det brukar ju heta: "-Äta bör man, annars dör man" så det är väl bäst att jag får i mig någon middag. Haha.

God morgon.

Jag hade hoppats på att jag skulle känna mig piggare idag men det är snarare tvärtom. Ont i huvudet och hals, feber och fryser. Så idag blir det inte heller någon träning utan nu går allt ut på att försöka bli kry igen.

Förkyld.

Under eftermiddagen kände jag att jag började bli hängig. Så när jag kom hem efter jobbet så kände jag att det blivit sämre och jag hade liksom ingen ork i kroppen och kände mig varm. Så jag tror att det är en förkylning på gång så kvällens träning hoppar jag över och hoppas på att jag är piggare imorgon. Så istället för träning blir det en kopp kaffe och film. Hörs imorgon.

Tisdag.

Har inte riktigt bestämt mig om jag ska köra vanlig slätlöpning eller orientering ikväll, får helt enkelt se vad jag känner när jag väl ska fara ut.

Orientering.

Ikväll gick inte orienteringen alls lika bra som igår kontrollmässigt sett. Dock blev det mer löpning idag under dom 90 minuterna jag var ute. Nu blir det lite fika och efter det tror jag att det blir en tidig kväll för herr Fahlén.

Vecka 33.

Åter igen dags för en ny vecka. Orienteringen igår var riktigt kul så jag fortsätter med det denna vecka också.
För övrigt så närmar sig Lidingöloppet, med denna vecka så är det 7 veckor kvar till start.
Den här veckan har jag tänkt träna enligt följande:

Måndag: Orientering
Tisdag: Löpning
Onsdag: Cykling
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Orientering eller cykling
Söndag: Löpning

Orientering.

Idag var det dags för premiären av skogsluffen 09. Var ute i lite drygt två timmar i Nydalaskogen. Var faktiskt riktigt kul men vissa kontroller var sanslöst svåra att hitta. Sen är det bra träning också med tanke på att det är kuperat och man springer genom ris och dylikt.
Nu väntar tacos till middag, mums!

Lördag.

Blev ingen träning idag. Det var så pass fint väder så jag har hängt på Bettnesand hela dagen och bara lapat sol och njutit lite. Men jag är laddad för morgondagens löpträning, då ska jag ge mig på Skogsluffen 09 som jag köpte igår.

Helg igen.


Då var det helg igen och åter en vecka i historieböckerna. Var tidigare idag och inhandlade det som bilden visar. Det är 4 olika orienteringskartor med en massa kontroller utsatta i antingen Nydalaskogen, I20-skogen, Gamliaskogen eller Röbäcksskogen. Tänkte att det kunde passa bra att köra lite orientering under löp-passen, blir liksom lite roligare då än att bara slätspringa. Trevlig helg.

Terränglöpning.

Idag så blev det inte den vanliga svängen som jag brukar löpa på torsdagar. Idag begav jag mig in i skogen bortanför Nydalasjön och sprang efter diverse stigar, småvägar och det som naturen hade att bjuda på. Märkligt nog var det mestadels uppför, eller det kändes i alla fall så. Men bra träning var det, benen känns möra så här efteråt. Det blev till slut 10,1 kilometer på 45,06. Snittkilometertiden på 4,28 känns helt okej med tanke på terrängen.
Nu ska jag ta och försöka laga till någon middag, vad vet jag inte men det brukar oftast lösa sig. God kväll!


Onsdag = Cykling.

Då var man nyss inkommen från veckan andra cykelpass och liksom det första passet så var det rundan Sävar och tillbaks som gällde. Underbart väder att träna i även idag, sol men inte för varmt. Dagens 31,55 kilometer avverkades på 52,44 vilket medför att snitthastigeheten låg på 35,90 km/h.
Nu håller jag på att laga till en sen middag, kycklinglåren är i ugnen och riset är snart klart. Sämre kan man ha det! haha.

Löpning.





















Lite sen uppdatering egentligen med tanke på att jag var ut och löpte vid klockan sex. Vädret var underbart, strålande sol men inte så där olidligt varmt och Nydalasjön låg spegelblank så kvällens löppass var riktigt behagligt. Dessutom kändes vaderna och benhinnorna bättre än på länge och detta medförda att jag sprang riktigt fort. Snitt-tempot låg på 4.04 per kilometer, 9,3 kilometer på totalt 37,51. Det är jag mycket nöjd med eftersom jag aldrig sprungit fortare runt sjön. Nu väntar en riktigt lung kväll då jag inte ska röra en fena. På återseende!


Tisdag.

Skönt med sol ikväll igen. Ska alldeles strax ut och löpa ett varv runt sjön. Känner mig rätt seg i kroppen så vi får se hur det går, under 40 minuter borde jag klara av.

Cykelpass.

Då var veckans första träningspass avklarat. Blev samma runda som vanligt med cykeln, till Sävar och tillbaks. Efter att ha vilat hela helgen så var jag mycket utvilad och pigg så dagens 31,55 kilometer gick på 52,31, vilket innebär att snitthastigheten låg på 36,05 km/h. Det är nog det högsta tempo jag hållt under ett träningspass så det måste jag vara mycket nöjd med.
 Till helgen tror jag att det blir en riktig långkörare med cykeln. Ska se om jag kan hitta någon som är sugen att haka på, är lite roligare att cykla så pass långt om man inte är ensam.

Vecka 32.

Kände mig hängig och seg i kroppen hela helgen så det blev en helt träningsfri helg. Känner mig piggare nu så jag har tänkt köra på rätt hårt i veckan. Så här hade jag tänkt mig:

Måndag: Cykling
Tisdag: Löpning
Onsdag: Cykling
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Cykling
Söndag: Löpning

Blev en ledig dag.

Städningen tog längre tid än vad jag trott och när jag var färdig med det så var jag inte sugen på att träna. Plus att Anton ringde och frågade om jag var sugen att ta en kaffe nere på stan så det fick bli det istället.

Helg.

Ja, då var det helg igen och snart är ännu en vecka över. Idag funderar jag på att köra ett cykelpass, beror lite på hur vädret blir. Just nu ser det inte så ljust ut men man vet aldrig.
Nu ska jag i alla fall ta och städa. Mindre kul men lägenheten ser ut som ett bombnedslag. På återseende!

RSS 2.0