18 kilometer.

Imorse hade jag ställt klockan på nio för att ta mig upp och springa. Blev inte riktigt så utan jag tog mig ut vid klockan tio istället. Vädret gick inte att klaga på men det var sanslöst varmt så mitt nya vätskebälte kom väl till användning. Själva passet gick bra och jag lyckades avverka 18 kilometer på 1 timme 25 minuter och 32 sekunder, alltså en snittfart på 4.45 minuter per kilometer. Så med tanke på hur långt jag sprang plus temperaturen ute så är jag nöjd med dagens tempo.


Nu ska jag bege mig ut till stugan med tjejen och bara slappa och lapa sol hela dagen. På återseende!


Födelsedagspresenter.

Har glömt att visa vad jag fick i träningsväg när jag fyllde år. Av min kära flickvän fick jag ett vätskebälte och en träningsdagbok och av hennes mamma och syster fick jag ett par nya löparbyxor. Perfekta presenter som jag kommer ha mycket nytta av.





Helg igen.

Åter igen en träningsfri dag, känns mycket konstigt faktiskt. Men det är inte så mycket att göra, doktorns ord ska man inte leka med antar jag. Känner även att jag kan ha en förkylning i kroppen, känner mig seg och trött. Så det blir återhämtning och vila ikväll och imorgon för att sedan köra ett långpass på söndag. Siktar på att springa över 20 kilometer då. Trevlig helg.


Nydalasjön runt.

Ikväll var vädret underbart och det var skönt att dra på sig löparskorna och fara ut och löpa. I strålande sol sprang jag runt nydalasjöns 9.31 kilometers långa slinga på 41.59. Även fast benen kändes sega så innebar det ett snitt-tempo på 4.31 per kilometer vilket jag är mycket nöjd med. Det känns som att dom två tävlingarna jag deltagit i dom två senaste veckorna medfört att jag fått in ett högre "lunktempo" i kroppen vilket känns bra.


Torsdag.

Känns lite annorlunda när man inte längre styrketränar på mornarna innan jobbet. Men som tur är kan jag springa, cykla och simma i alla fall. Så ikväll blir det nog ett varv runt nydalasjön. Ska även ta och anmäla mig till "Umeå nattmil" i dagarna som går av stapeln den 16 juni. Kan bli mäktigt att springa runt i centrum, sent på kvällen dessutom. Ett mycket roligt upplägg om du frågar mig.

Bråck.

Då var det dags att avslöja den tråkiga nyheten. Har haft ont i magen i stort sett hela tiden sedan jag flyttade en lägenhet för två veckor sedan så igår bestämde jag mig för att gå till läkaren och kolla upp det. Diagnosen var väl inte det bästa jag kunde tänka mig direkt. Det visade sig att jag har fått ett bråck i magen och det måste opereras. Så från och med nu så får jag inte styrketräna eller utföra någon aktivitet som gör att buktrycket ökar tills dess att jag opererat mig. Löpa, cykla och simma är okej så länge det inte gör alltför ont. Så detta medför naturligtvis att min träningsdos varje vecka kommer att minska betydligt mycket. Men det går inte att  göra något åt, bara att gilla läger och hoppas på att jag inte behöver vänta överdrivet länge innan jag får operationstid. Men segt känns det, helt klart.


Målgång.



















Fick tag på denna bild som publicerades i dagens vk. Måste väl medge att jag ser rätt sliten ut, men jag vann i alla fall spurten.

Nu var det nära.

Dagen tävling, "spring en mil, vinn en bil", hade jag som bekant satt målet till 40 minuter. När jag gick i mål stannade klockan på 40.08, åtta ynka sekunder från 40-gränsen. Men jag är inte orolig, med lite mer träning och tålamod så ska det inte vara några problem att klara av det.

Dock har jag en dålig nyhet att tala om, ska berätta när jag fått lite mer klarhet i det bara.

Vecka 22.

Måndag igen, som vanlig är det den heliga vilodagen. Börjar att tagga upp lite grann för morgondagens tävling, speciellt med tanke på att jag fått höra att tidtagningen på blodomloppet var felaktig och att den officiella tiden var 30 sekunder sämre än den skulle varit, och i och med det så var jag bara några få sekunder ifrån 40 minuters-gränsen.

Annars ser veckan ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Spring en mil, vinn en bil (tävling)
Onsdag: Styrka bröst/armar
Torsdag: Styrka ben + löpning
Fredag: Styrka rygg
Lördag: Styrka axlar/nacke
Söndag: Löpning

Åter en vecka över.

Gympasset idag gick bra, var lite seg i kroppen men orkade ändå köra på samma vikter som jag brukar så det är ju positivt i alla fall. Blivit lite rörigt med gympassen denna vecka och mycket ändringar av dagar och så med tanke på Blodomloppet i tisdags och födelsedag på torsdag med mera. Men jag har ändå hunnit köra igenom alla kroppens muskelgrupper vilket är det viktigaste. Blir en tidig kväll ikväll för att ladda upp för kommande vecka.


Söndag.

Eftersom jag löpte milen igår så blev det ingen löpning idag. Var däremot och spelade squash en timme tidigare idag och nu så blir det att fara och pumpa axlar och nacke i gymmet en timme innan det är dags för middag. På återseende.

Rygg.

Då var dagens andra pass avklarat. Spenderade lite drygt en timme i gymmet åt att ryggen skulle få sig en genomkörare. Passet gick bra och jag kunde köra tungt och ökade i vikt på två övningar. Det negativa med att träna på dagtid är det att det alltid är så mycket folk i gymmet, och denna gång var inget undantag. Men som man brukar säga, slutet gott allting gott.

Spring en mil, vinn en bil.


Var och anmälde idag till Bilbolagets löptävling "Spring en mil, vinn en bil" som går av stapeln nu på tisdag 26/5. Har tänkt ta mig under 40 minuter denna gång, eller det är i alla fall målet.

Så efter det att jag anmält mig begav jag mig ut för att provlöpa rundan som tävlingen kommer gå och tiden stannade på 41.08 så med tävlingsdag och lite draghjälp ska nog 40 minuter inte vara någon omöjlighet.


Målgång.

Hade lite att göra på jobbet ett tag så jag satt på nätet och lyckades hitta detta. Min målgång från blodomloppet.
http://www.racetimer.se/sv/runner/show/538563?race_id=197

Bröst/Armar.

Morgonens gympass gick riktigt bra faktiskt, hade bra flyt och hann med många övningar och dessutom orkade jag köra med mycket vikt. Fick en ny träningsdagbok av min sambo i födelsedagspresent igår som är mycket användbar, en perfekt present enligt mig.

Fredag.

Blev ändrade planer igår igen. Skulle ju fara och gymma hade jag tänkt men diverse födelsedagsfirande och besök gjorde att det aldrig hanns med. Men det får man väl ta, födelsedag är ju trots allt bara en gång om året.

Nu ska jag ta mig iväg och träna. Bröst och armar hade jag tänkt skulle få sig en omgång.

23 år.

Ja, då har man hunnit bli ett år äldre. Fy fasen vad tiden går fort nu för tiden. Från det att man fyllde 18 tills idag har gått väsentligt mycket fortare än tiden mellan 13 och 18 år. Bara att börja planera 30 års festen snart. Haha.

Nåväl, ska bege mig till gymmet på någon timme och träna bröst och armar. Har lagt om veckoplaneringen en hel del. Blir bröst/armar idag, rygg imorgon och axlar/nacke på lördag.

Uppdatering.


Hittade denna bild på VF:s hemsida när jag går i mål. Ser lagomt trött och sliten ut, men det bjuder jag på. Såg även när jag läste i tidningen idag att jag slutade på plats 33 av dom 626 stycken som ställde upp på herrar 10 kilometer, inte fy skam.

Dagen efter.

Imorse när jag vaknade kändes mina ben allt annat än bra. Och med tanke på att jag hade planerat ett benpass i gymmet idag så beslutade jag mig för att ställa in och ta en sovmorgon istället. Vaderna känns fortfarande alldeles stumma så med facit i hand känns det som ett ganska klokt val.


Blodomloppet.

Då var det avklarat, och den stora frågan, vad blev det för tid? Jo, klockan stannade på 40.34 så jag är riktigt nöjd med det men samtidigt lite irriterad på att jag inte kunde springa under 40 minuter när jag väl var så nära. Men med en bättre start där det var sanslöst trångt och svårsprunget så kommer jag knäcka 40-gränsen. Förr eller senare.

Snart så.

Mindre än tre timmar till tävlingsstart nu. Jag har precis kommit hem från jobbet och sitter just nu och äter en lätt middag. Kroppen känns fortfarande seg men det är bara att gilla läget, under 45 minuter ska jag.

Tävlingsdag.

Ja, ikväll är det då dags för blodomloppet. Känner mig inte på topp idag, somnade sent igår och känner mig oroväckande trött i hela kroppen. Nåväl, det är bara att kriga på så får vi se hur långt det räcker.

Vecka 21.

Åter igen dags för en ny träningsvecka. Börjar som vanligt med vilodag idag måndag. Sen är det löptävling imorgon, ska bli kul. Annars ser veckan ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Löptävling
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Styrka rygg + löpning
Fredag: Styrka axlar/nacke
Lördag: Styrka bröst/armar
Söndag: Löpning

Ledig helg.

Har blivit en träningsfri helg denna helg. Varit skönt och bra att kroppen får vila upp sig ordentligt för en gångs skull. Hoppade över långdistansen idag med tanke på att det är dags för blodomloppet på tisdag. Är ruggit taggad på loppet och det ska bli intressant att se om jag klarar av att ta mig under 45 minuter som jag haft som mål.

Fredag.

Snart helg igen, veckorna går hiskeligt fort nu för tiden. Och varmt börjar det blir ut, mycket skönt. Nåväl, kände mig seg i kroppen och övervägde att ligga kvar i sängen imorse men tog mig i alla fall upp till slut och tog mig till Iksu för att träna axlar och nacke i lite mer än en timme. Passet kändes bra och jag kom in i ett bra flyt och kunde köra rätt tungt.
Nu är det jobb fram till klockan 13 och sen helg, mycket skönt!

Milen.


























Jag har nyss kommit hem efter att ha varit och provsprungit spåret för blodomloppet. Tiden stannade på 47.02 och med tanke på att jag sprang efter karta så är jag rätt nöjd med den tiden. Ska nog kunna kapa tid när jag bara behöver springa och inte tänka på vart jag ska ta vägen vid alla stigar och korsningar. Så under 45 minuter känns som ett realistiskt mål.


Snart hemgång.

Halvtimme kvar tills man får gå hem från jobbet för dagen. Då blir det hem, laga middag och äta för att sedan åka iväg till I20 skogen för att testspringa milspåret inför blodomloppet. Vädret är kanon ute så det kan bli en trevlig kväll, bara hoppas att vaderna håller.

Rygg.

Vaknade klockan fem imorse klarvaken av att solen lyste in men vägrade kliva upp redan då. Så jag somnade om för att vakna klockan sex av väckarklockan och var då smått förstörd. Men jag tog mig i alla fall upp och kastade i mig en gröt-tallrick innan jag åkte till Iksu. När jag väl tagit mig till Iksu kände jag mig av någon anledning pigg och passet gick riktigt bra.

Power-bars.

Har blivit en träningsfri kväll ikväll, dock har jag haft träningsrelaterade saker för mig. Har nämligen bakat power-bars som är bra att ha med sig ut på långpassen. Suttit och läst lite olika recept på nätet och tagit lite tips här och där.
Så här gjorde jag i alla fall:

Ingridienser:
2 dl druvsocker
1 dl strösocker
1,5 dl Nescafé
3 dl grädde
3 dl ljus sirap
1,5 dl rapsolja
9 dl musli
9 dl havregryn
1-2 nävar nötter
1 dl russin

Började med att koka upp socker, sirap, grädde, rapsolja och nescafé i en kastrull.
Därefter blandade jag i russin, nötter, havregryn och musli och rörde om ordentligt. Efter det hällde jag ut smeten på en plåt och jämnade ut den över hela plåten. Sedan lät jag den svalna för att sedan skära upp den i lagomt stora bitar. Godare än jag trodde och framför allt en bra energikälla att ha med sig ut på löppassen. 

Ben/mage.

Var segt att stiga upp imorse eftersom jag somnade rätt sent med tanke på löpningen sent igår kväll. Tar ett bra tag innan man varvat ner och kan somna efter att man varit ute och sprungit. Men när jag väl tagit mig upp och pallrat mig till Iksu så gick resten bra. Körde rätt tungt så benen och magen är helt slut just nu. Dock tror jag att jag sträckt någon magmuskel på höger sida, gör fruktansvärt ont så fort jag rör mig. Så jag får nog ta och vila från magträningen ett par dagar, illa med tanke på att det närmar sig strandsäsong och allting. Haha.

Intervaller.

Mötet höll på till klockan nio så det blev ett sent löppass idag, men nu är det gjort i alla fall. Började med 2 kilometers uppvärmning, sen blev det 5 stycken 1 kilometers-intervaller med en minuts vila mellan varje för att sedan avsluta med 1 kilometers nerjogg. Sprang på ett tempo mellan 4.00-4.30 per kilometer på intervallerna så det var ordentligt jobbigt. Nu blir det lite fika sen sängen. God natt!

Tisdag.

Som så många gånger förr så befann jag mig i gymmet imorse. Det var bröst och armar som fick sig lite träning. Passet gick riktigt bra och jaq tror aldrig jag kört med så mycket vikter som jag gjorde imorse.
 Kvällens löpning får jag se hur det blir med, har nämligen möte med facket ikväll klockan sju och jag slutar jobba sex så det måste i så fall blir efter mötet så jag får hoppas att det inte blir så långrandigt.

V.20

Åter igen dags för en ny vecka. Denna vecka blir lite lugnare på löpfronten i och med att jag hoppar över söndagens långpass för att vila upp mig lite inför nästa tisdags "Blodomlopp". Ska bli kul att se vad träningen har gett och hur man står sig. Annars ser veckan ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka bröst/armar + löpning intervaller
Onsdag: Styrka ben/mage, eventuellt cykel
Torsdag: Styrka rygg + löpning 10 kilometer
Fredag: Styrka axlar/nacke
Lördag: Vila, eventuellt cykel
Söndag: Vila

Långlöpning.

Blev lite ändringar i planerna inför dagens löpning. Grannen Jörgen hemma på Bigarråvägen ringde och frågade igår om jag var sugen att haka på han och löpa i Röbäcksskogen och det kunde jag inte tacka nej till. Så jag begav mig hem mot Böleäng imorse och så drog vi ut strax efter klockan tolv. Två timmar och nitton minuter senare hade vi sprungit 23,7 kilometer på stigar och igenom träskmark i skogen. Vaderna kändes bättre än på länge och det kändes även att det är väsentligt mycket jobbigare att springa i skogen jämfört med att springa på plan mark. Så det känns som att det kommer bli fler liknande pass i framtiden.

Rygg/nacke

Spenderade lite drygt en och en halv timme i gymmet och manglade axlarna så nu är dom fruktansvärt slut och jag orkar knappt hålla upp armarna och skriva detta. Men det är väl ett bra tecken som betyder att träningen gett något antar jag?
Nu ska jag städa lite och sen ta och plocka fram grillen, ska nämligen bli kotletter och klyftpotatis med sallad till middag, något som jag verkligen ser fram emot. På återseende imorgon.


Lördag.

Sitter och käkar lite frukost/lunch och ska på ett tag bege mig till Iksu för att köra veckans sista gympass. Inriktning för dagen är axlar och nacke.
Var för övrigt väldigt skönt med en träningsfri kväll igår och det kändes att det behövdes efter veckans löpning och cykling. Men imorgon är det dags för löpning igen, 18 kilometer ska jag plöja mig igenom.

Fredag.

Imorse blev det rygg i lite mer än en timme i gymmet. Passet kändes ganska bra, dock kände jag mig lite sliten i kroppen men orkade i alla fall köra på samma vikt som jag brukar göra så det kändes bra. Nu väntar en ledig kväll utan någon som helst träning och det ska bli skönt att låta kroppen vila och ta igen sig lite.

Löpning.

Då var man nyss inkommen från kvällens löppass runt Nydalasjön. 8,92 kilometer avverkades på 42.18, alltså ett tempo på 4.42 per kilometer. Benen kändes tunga idag efter tisdagens intervaller och gårdagens benpass och cykling så med tanke på det är jag nöjd med tempot. Nu blir det i alla fall vila från löpning och cykling imorrn och låta benen vila lite så får vi se om jag kör något pass på cykeln på lördag.
För övrigt så har jag en hel kyckling i ugnen just nu vilket ska bli sanslöst gott när det är klar. Nu väntar duschen.

Bröst/armar.

Var ganska sugen på att ligga kvar i sängen när väckarklockan ringde imorse men mitt samvete talade till mig och en halvtimme senare befann jag mig på Iksu. Spenderade lite mer än en timme i gymmet och pumpade bröst och armar. Passet gick bra och jag märker att träningen ger något vilket är den bästa feedback man kan få.
Var ovanligt mycket folk i gymmet imorse också och min tanke är att det är alla studenter som märkt att det börjar bli sommar ute och har tänkt träna till sig en strandkropp på två veckor. Det tycker jag är lite roligt och det är samma visa varje år. Nu ska jag ta och bege mig ut för dagens löpning, blir ett varv runt Nydalasjön. Återkommer med uppdatering.


Cykling.

Det blev 2,6 mil på cykeln ikväll sen tog benen slut. Intervallerna igår och benpasset imorse hade satt sina spår. Tempot kändes väl helt okej, snittfart på strax över 31 km/h. Nu ska jag ta mig en dusch och sen käka lite kvällsfika innan det är dags för sängen.

Onsdag.

Imorse tog jag mig åter igen upp i vettig tid som tur var. Begav mig till Iksu och där blev det ett en-timmes pass i gymmet med inriktning ben och mage. Måste megde att benen kändes aningen sega efter intervallträningen igår men det gick ändå bra. Nu ska jag laga lite middag och sen funderar jag på att ta en sväng med cykeln.

Intervaller.

Nyss inkommen från löpningen. Sprang ett varv runt Nydalasjön. Blev 2 kilometer som uppvärmning och sedan 7 kilometer intervaller för att avsluta med 1 km nervarvning. Passet gick bra och benen kändes pigga, dock spökar vaderna igen. Förstår inte vad det kan vara men det gör fruktansvärt ont. Måste seriöst ta och kolla upp vad det är, så här kan det inte fortsätta. Kan inte vara tänkt att jag ska behöva ha ont varje gång jag löper.

Löpning.

Hemma igen efter jobbet och är fortfarande irriterad för att jag försov mig imorse. Men men, löpning som väntar alldeles strax så träning blir det idag i alla fall. 9 kilometer fartlek är det som gäller.

Försovning.

Imorse blev jag riktigt less när jag vaknade och såg att jag försovit mig så nu blev det ingen gymträning idag heller.
Så nu får det bli gym på lördag istället och plötsligt var min vilodag borta med vinden.


Vilodag.

Blev en vilodag idag utan någon som helst träning. Istället blev det tårtkalas och onyttigheter, men sådant måste man väl unna sig någon gång också. Nu ska jag ta och bege mig till sängen och få mig lite sömn så jag orkar mig upp imorgon för att träna bröst och armar för att efter jobbet köra ett löppass. God natt!

Vecka 19.

Åter igen dags för en ny vecka. Börjas som vanligt med en vilodag även fast jag funderar på att cykla några mil ikväll, får se hur det blir med den saken. Annars ser träningen för veckan ut enligt följande:

Måndag: Eventuellt cykel.
Tisdag: Styrka bröst/armar + löpning
Onsdag: Styrka ben/mage
Torsdag: Styrka rygg + löpning
Fredag: Styrka axlar/nacke
Lördag: Vila eventuellt cykel.
Söndag: Löpning.

18,14 kilometer.

Ändrade schemat lite på grund av att jag ska jobba lite imorgon så det medförde att jag tog löpningen idag istället.
18,14 kilometer avverkades på 1.31.01 vilket ger en snittfart på 5.01 minuter per kilometer. Det är jag riktigt nöjd med, med tanke på att jag aldrig sprungit så här långt förut.

Cykling.

Gud vad fantastiskt det var att cykla med cykelbyxor jämfört med bara vanliga löparbyxor. Det blev strax över 4 mil på cykeln idag, snittfart på 29.5 km/h. Sista milen var dryg med kraftig motvind och gick långsammare än dom första 3.
Nu ska det ätas middag, ska blir sjukt gott med tacos. Trevlig kväll.

Inköp.





















Efter förra gången jag var ut och cykla tänkte jag, aldrig mer utan cykelbyxor. Så igår var jag och köpte dessa.

RSS 2.0