Trött.

Kunde av någon anledning inte somna igår så det blev väldigt få timmars sömn. Så idag har jag varit som en zombie och på grund av detta så blev det ingen träning idag.
Men jag får önska er en trevlig helg.

Squash.

Igår kväll blev det squash. Vinst med 4-1 denna gång så det kändes bra.

Rygg

Imorse fungerade väckarklockan som den skulle och jag tog mig upp. Slängde i mig en gröttallrik och begav mig till Iksu. Väl där så blev träning av ryggen i lite drygt en timme. Det märks att det blir bättre och bättre för varje styrkepass som går och jag ökar i vikt i stort sett varje övning.

Försovning.




























Imorse råkade jag ut för en klassisk försovning. Vaknade först klockan 08:02 och började jobba 08:00 så det blev lite stressigt. Så det blev ingen squashmatch mot Micke imorse, får bli en annan gång helt enkelt.

Kvällens löpning.


Ikväll hade jag äntligen inget problem med hostan och slemmet som förföljt mig i några veckor nu. Det kändes dock att det var ett tag sen man löpte senast. Steget kändes inte som det gjorde till exempel lagomt till Lidingöloppet. Men det hade jag inte räknat med och det kommer bli bättre för varje löprunda. Löpte via Nydalahöjd, Mariehemsängarna, Universitetet, Iksu och slutligen hem till Nydalahöjd igen. Rundan mätte 8,44 kilometer och den tog mig 37:01 att ta mig igenom. Det innebär att snittet låg på 4:23 per kilometer. Det är jag helt klart nöjd med i och med att jag inte löpt på länge.
Nu blir det lite häng framför tv:n och imorgonbitti väntar squash mot Micke igen. God kväll!

Tisdag.

Imorse när jag vaknade kände jag mig helt slut i kroppen. Så jag beslutade mig för att hoppa över dagens gympass. Börjar känna mig piggare nu så det är nog möjligt att jag provar på att springa ikväll. Jag ber för att slemmet och hostan ska ha gett med sig.

Squash.

Glömde bort att uppdatera efter gårdagens squashmatch. Matchen gick bra och det var ett härligt spel långa stunder. Det slutade med vinst 3-1 i set.


Bröst & Armar

Imorse var jag fruktansvärt trött och seg när väckarklockan ringde. Men efter att ha legat och dragit mig ett tag så pallrade jag mig upp och begav mig till Iksu för drygt en timmes träning av bröst och armar. Även fast jag var trött så gick passet helt okej och det flöt på bra.
Nu blir det jobb fram till klockan sex och efter det blir det squash mellan sju och åtta.

Vecka 44.

Ska prova löpa i veckan igen och se om slemmet och hostan äntligen ska ha gett med sig. Annars ser veckan ut enligt följande:

Måndag: Styrka bröst/armar + squash
Tisdag: Styrka rygg + löpning
Onsdag: Squash
Torsdag: Styrka axlar/nacke + löpning
Fredag: Styrka ben
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Dubbla squashpass.

Avslutade denna vecka med två squashpass. Först spel mot Alex och efter det mot brorsan. Blev två vinster, bra avslutning på veckan helt enkelt. Ikväll väntar en lugn kväll med bio på schemat, ska bli nice!


Helg.

Igår blev det ingen träning alls på grund utav att det var begravning av morfar. Men idag har det blivit två pass. Började med en squashmatch mot brorsan mellan halv elva och halv tolv. Blev vinst idag igen, 3-1 i set denna gång. Efter det gick jag vidare till gymet och körde ben i lite drygt en timme. Sitter nu hemma och har redan träningsvärk så imorgon kommer jag väl inte kunna gå. Men that's life! Trevlig helg förresten!


Torsdag.

Började jobba klockan tio idag men klockan stod ändå på 05:55. Först blev det squash mellan halv sju och halv åtta mot brorsan och efter det gym i 1 ½ timme. Squashen gick bra och det slutade med samma siffror som mot Micke igår, 4-0. I gymet så pumpade jag slut på axlarna och nacken. Hann totalt med 12 övningar så just nu kan jag knappt lyfta upp armarna. Nu blir det jobb till sex och sen en lugn kväll utan löpning på grund utav slemmet och hostan.

Vilokväll.

Skönt med en vilokväll idag. Kroppen känns lite sliten efter dom inledande dagarna på veckan så det passar bra med vila ikväll. Imorgonbitti väntar först squash mot brorsan mellan halv sju och halv åtta och sen gym i en timme innan det är dax att bege sig till jobbet.

Morgonsquash.

Imorse var det dags för yttligare en squashmatch. Denna gång stod Micke för motståndet. Spelade i lite mer än en timme och idag stämde spelet väldigt bra. Blev vinst med totalt 4-0.
Så nu kan jag leva på det resten av denna dag. Haha.

Löpning.

Nyss hemkommen efter besök två för dagen på Iksu. Ikväll var det löpbandet som gällde. Hade hoppats på att hostan och slemmet skulle ha släppt. Men så var inte fallet, efter sex kilometer så blev det för tufft och jag fick knappt luft. Så det blev "bara" sex kilometer totalt, tiden stannade på 28:53. Det innebär att snittet låg på 4:49 per kilometer. Jag börjar bli trött på detta slem och hosta, det luriga är att jag inte känner av det förrän jag börjar bli lite andfådd. Detta innebär ju att det är svårt att veta om det släppt eller inte utan att prova löpa. Det blir nog ingen mer löpning denna vecka, måste försöka bli kvitt detta, fungerar inte att bara köra pass på sex kilometer.


Rygg.

Sitter på jobbet och ryggen känns fruktansvärt mör efter morgonens genomkörare. Passet kändes i alla fall väldigt bra och jag körde på tyngre vikter än förra veckan. Höll igång i lite drygt en timme och hade ett bra flyt så jag hann med totalt nio övningar.

Dagens pass nummer 2.

Direkt efter jobbet begav jag mig till Iksu för andra gången idag. Denna gång var det squash som stod på schemat. Squash är sjukt kul och bra för både snabbhet och uthållighet. Spelet kändes bra och stundvis var det riktigt bra spel. Nu väntar en kväll liggandes i soffan. Hörs imorgon.

Bröst & Axlar

Veckans första gympass gjordes bort imorse. Körde bröst och armar i lite drygt en timme. Det kändes bättre än förra veckans bröstpass och träningsvärken är inte lika påtaglig så här några timmar efteråt.
Nu blir det jobb till fyra och sen squash mellan halv fem och halv sex.

Vecka 43.

Åter igen dags för en ny vecka. Får se hur det blir med löpningen denna vecka på grund utav att hostan fortfarande blir för påtaglig när jag blir andfådd. Men om hostan släpper så kommer veckan se ut enligt följande:

Måndag: Styrka bröst/armar + Squash
Tisdag: Styrka Rygg + Löpning
Onsdag: Squash
Torsdag: Styrka Axlar/nacke + Löpning
Fredag: Styrka Ben
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Söndag.

Igår gick det inte att uppdatera på grund utav att sidan låg nere hela kvällen. Var i alla fall på Iksu efter middagen och körde ett 45 minuter långt magpass.

Sen uppdatering.

Nu blev det en väldigt sen uppdatering efter dagens andra squashpass, men det beror på att vi åkte direkt iväg till Rakel och Mårten utan att passera hemmet. Squashen gick i alla fall bra, även fast jag inte var helt nöjd med det nya squashracket. Det betedde sig på ett helt annat sätt än det gamla och det krävdes en annorlunda slagteknik. Dock tror jag att det bara handlar om en vansak, så om några pass med det nya så ska det nog fungera bra.
 Nu väntar sängen och sen jobb imorgon, Godnatt!

Dagens andra squashpass.

Jajjemen, klockan sex är det dags för dagens andra squashpass. Ska bli kul att testa mitt nyinköpta racket för första gången. Efter det är jag och tjejen bortbjuden på tacos och spelkväll, ska bli riktigt trevligt.


Nytt racket.







































Eftersom mitt racket gick sönder i veckan så var jag ju tvungen att investera i ett nytt. Så här ser det nya ut, Dunlop blackstorm carbon 520.

Squash.

Yes, klockan tolv idag var jag och spelade en timme squash med brorsan. Blev en storseger så nu är denna helg räddad. Haha.
Hostan vill dock inte försvinna så jag tror inte att det blir någon löpning imorgon.

Fredag.

Sen uppdatering idag. Jag var i alla fall i gymmet på Iksu även denna fredagsmorgon. Idag var det axlar och nacke som fick sig en genomkörare i ungefär en timme. Så nu har jag ont i exakt hela kroppen, träningsvärk så att det skriker om det. Ska aldrig sluta styrketräna igen, jag hatar den första veckan när man börjar efter ett uppehåll.

Löpband.


Beslutade mig i alla fall för att prova löpa ikväll. Kände dock inte för att fara ut i kylan med tanke på hostan så jag tog mitt pick och pack och begav mig till Iksu. Det blev sex kilometer på löpbandet innan hostan blev för påfrestande och jag fick kliva av. De sex kilometrarna jag löpte gick på 27:11. Ett snitt på 4:32 per kilometer på löpbandet är jag ändå nöjd med med tanke på omständigheterna. Sedan är det enligt mig en stor skillnad att löpa på band jämfört med att löpa ute i det fria. Nu blir det sängen, gymet väntar imorgon bitti. Godnatt!

Rygg.

Jajjemen, imorse befann jag mig återigen i Iksus lokaler mellan halv sju och halv åtta. Ryggen fick sig en ordentlig genomkörare och jag har redan träningsvärk.
Får se om det blir någon löpning ikväll, hostan och slemmet vägrar ge med sig.

Squash.

Kvart över sex imorse gick man ut i kylan och cyklade till Iksu. Blev en timmes squash mot Micke, matchen slutade 3-3 i set. Blev även ett squashracket fattigare efter att ha förlorat ett av seten och i ren ilska slagit det i väggen så att det sprack i ramen. I övrigt kändes matchen bra och spelet var stundtals riktigt, riktigt bra.

Inställd löpning.

Det blev ingen löpning ikväll, kändes klokt eftersom jag har hostan och slemmet i bröstet. '
Så löpning i kyla hade nog inte gjort det bättre. Får vila ikväll och ladda för morgondagens squashmatch mot Micke istället.

Comeback i gymet.

Jajjemen, imorse var jag åter i gymet på Iksu. Körde bröst och armar i ungefär en timme. Skönt och roligt att vara igång igen. Körde rätt lätt med tanke på att jag inte gymat på länge och för att undvika träningsvärken så mycket som möjligt. Bråcket kändes inte av så det var det som var helt klart mest positivt med morgonens träning.
Får se om det blir någon löpning senare ikväll, har en retsam hosta och slem i bröstet. Så att fara ut i kylan och springa är kanske inte det smartaste, men vi får se hur jag gör. Nu väntar middag.

Vecka 42.

Ny vecka igen. Denna vecka hade jag tänkt köra igång lite lätt med styrketräningen igen. Har inte känt av bråcket på länge och ska testa och se om det börjar göra ont när jag styrketränar, kan ju va så att det läkt av sig själv. Jag hoppas och tror på det i alla fall. Så här hade jag tänkt lägga upp veckans träning.

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka bröst/armar + löpning
Onsdag: Squash
Torsdag: Styrka rygg + löpning
Fredag: Styrka axlar
Lördag: Vila, eventuellt styka ben
Söndag: Löpning


Squash.

Det blev ingen löpning idag på grund av att jag känner mig hängig och har en retsam hosta. Dock blev det en timmes squash mot brorsan istället, mycket trevligt!
Nu väntar tacos, Mums!


Löpning.

Knöt på mig skorna och begav mig ut i det soliga vädret på förmiddagen. Passet kändes bättre än i tisdags, dagens 9,3 kilometer tog 42,04 vilket innebär att snittfarten låg på 4:31 per kilometer. Dock så känns kroppen fortfarande seg och tung så jag är lite lur på att jag har någon förkylning eller dylikt i kroppen. Får se om det känns bättre imorgon helt enkelt.
Nu ska jag bege mig till Ica och inhandla lite mat till kvällens middag, På återseende.


Fredag.

Igår var det tänkt att jag skulle ut och springa efter middagen. Men det blev övertid på jobbet ända fram till klockan 22 så när jag kom hem var det ingen idé att ge sig ut. Får se om jag kör löpning både lördag och söndag istället. Nu ska jag ta och jobba dom sista timmarna innan det är dags för hemgång. Trevlig helg.

Torsdag.

Idag är det dags för löpning igen. Känner mig lite småhängig men får hoppas att det bara är av trötthet eftersom klockan inte är så mycket än och inte att man åkt på någon förkylning igen. Blir ett varv runt Nydalasjön ikväll igen, hoppas på att det ska kännas lättare än vad det gjorde i tisdags.

Onsdag.

Benen känns oväntat pigga idag och jag har inge värk i vader eller benhinnor vilket känns mycket bra. Ikväll blir det vila för att imorgon ta en löptur igen.

Löpning.

Då var man igång igen. Känns skönt även fast kvällens löppass kändes tungt. Första fem kilometrarna gick riktigt bra och benen kändes lätta. Men efter det började det gå tyngre och benen kändes helt plötsligt tunga och sega. Till slut stannde klockan på 43:11 efter Nydalasjöns 9,3 kilometer. Det innebär att snittet låg på 4:38 per kilometer. Då ska det tilläggas att dom första 5 kilometrarna gick betydligt fortare än dom 4 sista. Dock var detta pass bara till för att komma igång igen efter den vila jag haft sedan Lidingöloppet. Så att det gick tungt idag är inget jag gräver ner mig för.

Tisdag.

Imorse stod termometern på minus tre grader så mössa och vantar var välbehövligt när man cyklade till jobbet. Ikväll är det tänkt att jag ska ta mig en löptur runt Nydalasjön. Inte sprungit något sedan Lidingöloppet så vi får väl se hur formen känns.

Vecka 41.

Åter igen dags för en ny vecka. Ska bli skönt att komma igång med träningen igen även fast det varit väldigt skönt med en veckas ledighet. Börjar som vanligt veckan med en vilodag och kör löpning imorgon.

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning
Onsdag: Squash
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: Löpning


Söndag.


Härligt väder ute denna dag, pissregn och snålblåst, heja! Väckarklockan ringde halv nio imorse och mellan klockan tio och elva befann jag mig på Iksu och spelade squash. Mycket skönt att röra på sig igen efter att ha tagit det väldigt lugnt hela veckan.

Äntligen helg.

Då var denna arbetsvecka över och jag ska ta mitt pick och pack och bege mig hemmåt. Att det är sol ute gör en ju inte på sämre humör. Sedan väntar firmafest ikväll, kan bli roligt!
På måndag börjar träning igen, det ser jag fram emot. Man har ju gått och fått lite dåligt samvete när man inte har rört sig på hela veckan. Trevlig helg!

Onsdag.

Känns som att det är lite kontrast att man sprang i skjorts och t-shirt förra helgen i strålande sol och värme och idag får man ha halsduk och mössa när man cyklar till jobbet för att inte frysa ihjäl. Hur som helst så blir det yttligare en vilodag idag. Kroppen börjar återhämta sig men jag har som bekant lovat kroppen en träningsfri vecka så jag ska försöka att hålla det.
Sitter och funderar lite på hur jag ska lägga upp träningen framöver eftersom att den ska vara inriktad på Vasaloppet. Får förhoppningsvis börja stryrketräna någon gång snart så då kan man börja bygga upp styrkan och uthålligheten i axlar, mage och rygg som tar mycket stryk när man åker skidor.


RSS 2.0