Lidingöloppet.


Hittade denna bild på nätet. Tagen på upploppet.

Tisdag.

Kroppen känns fortfarande öm så denna dag spenderas mest till rehablitering. Sitter även och väntar på att dom ska lägga upp bilder från Lidingöloppet så att man får se hur sliten och slut man såg ut.

Vecka 40.

Då är man tillbaka i vardagen igen efter helgens utflykt till huvudstaden. Om man ska summera Lidingöloppet så måste jag vara nöjd samtidigt som man funderar på hur långt det hade räckt om inte värken i ljumskarna hade kommit. Men om man ska tänka så hela tiden så blir man väl tokig antar jag. Såg på nätet att jag slutade på plats 2097 totalt. Det får man väl anse som godkänt med tanke på att det var 29000 löpare som ställde upp.
Denna vecka ska jag unna mig en helt träningsfri vecka, eller i alla fall fram tills helgen.

Lidingöloppet.

Då var det avklarat, Lidingöloppet är historia i jakten på klassikermedaljen. Sluttiden för dom 30 kilometrarna blev 2:38:03. Det innebär att jag höll en snittid på 5:16 per kilometer. Loppet gick bra i början fram till tio kilometer där jag började få känningar i ljumskarna. Sedan blev det bara värre och värre och jag blev tvungen att gå i dom tre stora backarna efter 24 kilometer för att smärtan blev för påtaglig. Men jag sa innan att jag i alla fall skulle springa under 2 timmar och 40 minuter. Det lyckades jag med så helt missnöjd kan jag inte vara även fast det känns som att det gått att kapa tiden tio minuter om kroppen hållt genom hela loppet.

Lätt löpning.


Nyss inkommen efter en lätt löprunda på 3,2 kilometer vid vinterviken här i Gröndal. Benen kändes helt okej, dock har jag fortfarande värk i vänster benhinna. Så det finns risk för att det kommer bli en kamp mot smärtan imorgon.
Nu blir det en dusch, sen väntar middag nere på restaurangen. Efter det blir det en lugn kväll hemma i lägenheten.

Dagen före loppet.

Nu är det väldigt nära, imorgon smäller det. Idag har vi varit ut till Lidingö och hämtat nummerlapparna och rekat lite på området. Vi ska strax fara ut och löpa några lätta kilometer för att få igång kroppen och känna på hur benen känns.

Stockholm.

Då befinner man sig i huvudstaden. Bilresan ner gick bra och vi körde ner på drygt 6 timmar. Lägenheten vi hyrt är riktigt stor och fräsch så vi trivs som fisken i vattnet. Imorgon ska vi bege oss ut till Lidingö för att hämta ut startnummer och reka lite. Nu väntar sängen, godnatt!

Musik till Lidingöloppet

Igår satt jag och mekade ihop en spellista som jag tänkte ha i ipoden under Lidingöloppet.
Så här ser den ut:

We weren't born to follow - Bon Jovi                              
I wanna go home - Sator
Bort to run - Bruce Springsteen                                   
Start me up - The Rolling Stones
When you were young - The Killers                         
Fallen angel - Poison
Cryin' - Aerosmith                                                      
Don't stop me now - Queen
Badlands - Bruce Springsteen                                      
Sweet child o' mine - Guns N' Roses
We built this city - Starship                                           
How do you do? - Roxette
Talk dirty to me - Poison                                              
Same ol' situation - Mötley Crüe
I want to break free - Queen                                      
The radio saved my life tonight - Bon Jovi
Keep on dreaming - Heat                                             
The middle - Jimmy Eat World                                
Nothin' but a good time - Poison                                    
Over you - Daughtry
Because the night - Bruce Springsteen                          
Hammer to fall - Queen
Just like Jesse James - Cher                                         
När jag kysser havet - Ulf Lundell
Too much too young - Little Angels                               
Walking in Memphis - Marc Cohn
I'm goin' down - Bruce Springsteen                               
Faster than the speed of night - Bonnie Tyler
The warrior - Scandal feat. Patty Smyth                        
Hold on loosely - 38 Special
Tie your mother down - Queen                                     
Thunder road - Bruce Springsteen
Heat of the moment - Asia                                           
Unskinny bop - Poison
Does your mother know - ABBA                                    
Peace of mind - Boston
I'm in the band - The Hellacopters                                 
Your love - The Outfield
She don't know me - Bon Jovi                                      
Wild in the street - Bon Jovi
Born to be my babe - Bon Jovi                                     
Any way you want it - Journey
Be good to yourself - Journey


En dag närmare.


Nu är det ynka tre dagar kvar tills dess att man står där på startlinjen och ska försöka ta sig igenom Lidingöloppets 30 kuperade kilometer. Har idag börjat att ladda med Carboloader från Vitargo för att fylla på depåerna så mycket som möjligt inför loppet.


Inför Lidingöloppet.

Fick denna länk av en vän. Känns vettigt att ha kikat igenom den så att man har lite koll på hur bansträckningen ser ut. Aborrbacken efter drygt 25 kilometer ser ju väldigt rolig ut.

http://se.running.adidas.com/lidingoloppet.asp


4 dagar kvar.

Nu börjar det bli riktigt nära, 4 dagar kvar till tävling. Nervositeten blir större för varje dag som går. Imorse när jag vaknade kände jag av lite ont i halsen så jag hoppas att det bara är något tillfälligt som lägger sig snart. Trycker i mig Esberitox och Kan Jang i hopp om att bli av med förkylningsbykymren.

Vecka 39.

Då var det dags för veckan med stort D. Veckan då det är dags för det andra delmomentet i jakten på klassikermedaljen, nämligen Lidingöloppet. Veckan kommer mestadels att handla om att låta benhinnor och vader vila så att dom ska vara i så bra form som möjligt på lördag. Jag och Jon kommer att åka ner till Stockholm redan på torsdag kväll för att slippa ha bilresan i benen som det hade blivit om vi åkt på fredag. Det passar också bra att få en lugn dag i huvudstaden på fredag då vi kan passa på att hämta ut startlapparna och kolla upp hur vi ska ta oss ut till Lidingö med mera. Nervositeten börjar komma krypandes, det är inte länge kvar nu!

Helglöpning.

Jag hade som bekant tänkt löpa två varv i sm-spåret och det var tanken när jag började löpa. Men sedan började både vader och benhinnor att värka så pass mycket att jag fick lov att kliva av efter endast ett varv. Kändes som ett klokt beslut att inte riskera något när smärtan väl kom. Det varv jag hann springa gick på 49:11 och varför det gick så pass "sakta" var på grund av att jag egentligen hade tänkt springa två varv.
Nu blir det med största sannolikhet vila ända fram till tävlingen för att inte förvärra skadorna i vad och benhinna.


Äntligen fredag.

Då var det fredag igen och helgen närmar sig. Idag blir det jobb till 14,30 om allt går som det ska. Lägger om lite i schemat så att jag kör löpningen imorgon istället för idag, det är ju trots allt fredag. Är även trött efter inventeringen igår och det passar även bra eftersom att jag ändå tänkt vila söndag.

Jobb, jobb och åter jobb.

Hemma igen efter 13 timmars jobb som bestått av diverse möten och inventering. Skallen är rätt slut av alla siffror och man lär väl drömma mardrömmar om alla varunummer inatt. Hur som helst, nu blir det soffan resten av denna kväll innan det är dags för sängen.

Squash.

Då sitter man på jobbet igen, har nyss kommit hit efter att ha varit och spelat squash mot Micke i lite drygt en timme. Var länge sen man spelade så i början var det inte mycket som stämde men det tog inte lång tid innan man var inne i det igen. Blev det slut vinst med 3-2 i set. Nu väntar jobb i tolv timmar eftersom vi har inventering efter jobbet ikväll.

Angående torsdag.

Imorgon så kommer jag jobba 8-20 så det blir med största sannolikhet ingen löpträning. Så istället blir det squash innan jobbet och sedan köra jag löpningen på fredag när jag slutar halv tre. Nu är det dags för sängen, godnatt!


Bakresultat.


Brödet blev saftigt och smakade mycket gott så jag är nöjd :)

Bakdags.

Ska precis börja baka nu, får se hur det går.
Så här ser i alla fall receptet ut, tror det kan bli riktigt gott:

Ingredienser

4 dl havregryn (helst fiberberikade)
7 dl vetemjöl special
1 dl grovt rågmjöl
1 dl rågflingor
1 dl vetekli
2 dl grovt hackade valnötter
1 dl solrosfrön
4 tsk bikarbonat
2 tsk salt
8 dl mild yoghurt naturell
1 dl flytande honung
1 dl krossade linfrön
1 dl psylliumfrön
ev. 1 dl hackade torkade aprikoser eller 1 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och ev. aprikoser eller sylt. Klicka ner degen i en oljad och bröad ( med havregryn) avlång brödform på ca 1,5 liter. Jämna till degen (som ska vara ganska kladdig). Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-60 min. Stjälp upp limporna och låt svalna under bakduk.


Ett recept helt i min smak i och med att det är relativt enkelt att göra. Återkommer senare ikväll med en bedömning.

Vilodag.

Idag känns kroppen som den brukar göra dagen efter milpassen, lite seg och sliten. Så idag blir det en vilodag, känns faktiskt riktigt skönt. Funderar istället på att ställa mig och baka lite fiberrikt bröd, får se hur mycke ork jag har ikväll men det är i alla fall planen.

SM-spåret.

Började passet rätt lugnt första 3 kilometrarna för att bli varm i vaderna och sen tryckte jag på lite mer dom sista 7. Vid 6 kilometer tog jag enervitene liquiden och jag måste medge att jag upplevde det som att det funkade riktigt bra. Dessutom så verkade magen mottaglig mot den och jag behövde inte springa ut i skogen, haha. Själva passet kändes annars bra, tiden stannade på 45:37 vilket innebär en snittid på 4:35 per kilometer. Snittpulsen låg på 170 och maxpulsen på 191. På torsdag tänkte jag på att köra det sista tunga passet innan Lidingöloppet. Då funderar jag på att ta mig runt två varv i SM-spåret. Nu blir det soffan framför tvn resten av kvällen. På återseende!

Löpning.

Ska alldeles strax bege mig till Gammlia för kvällens löppass. Ska bli intressant att se hur kroppen reagerar på Enervitene liquid. Återkommer senare ikväll med uppdatering.

Tisdag.


Kroppen känns bättre idag och ikväll blir det ett pass i SM-spåret vid Gammlia. Var och investerade i nya löparstrumpor och kalsonger igår. Känns som att det kan va en vettig idé för att slippa skavsår under tävlingen. Köpte även en förpackning Enervitene Liquid som bilden ovan visar. Det är en slags gel som rekommenderas att ta efter 10 respektive 20 kilometer in i Lidingöloppet. Så ikväll ska jag testa den under mitt löppass och se hur magen reagerar. Vore ingen höjdare om magen inte alls skulle palla med det under Lidingöloppet så att man måste ut i skogen och göra sina behov. Haha.


Vecka 38.

Idag är både lår, vader och benhinnor ömma efter gårdagens långdistanspass. Dock känns det väldigt bra att ha gjort ett sådant långt pass och ha med sig det inför Lidingö. I veckan blir det lite lugnare och inget långdistanspass på söndag.

Måndag: Vila
Tisdag: SM-spåret
Onsdag: Eventuellt cykel
Torsdag: SM-spåret
Fredag: Vila
Lördag: Vila
Söndag: SM-spåret

26,4 kilometer.


Ja, så här två veckor innan Lidingöloppet kände jag att det var lägligt med ett riktigt långdistanspass eftersom att det inte kommer bli några liknande pass på dom 13 dagar som det är kvar nu. Så jag snörade på mig skorna och begav mig till strömpilen. Sen sprang jag strandpromenaden från Ica Maxi ända upp till Kåddis, vände där och sprang samma väg tillbaks. Vaderna kändes bättre och benhinnorna kände jag knappt av så det var väldigt positivt. 26,4 kilometer avverkades på 2 timmar, 12 minuter och 42 sekunder. Det innebär att snittet per kilometer låg på 5:02.
Det är jag mycket nöjd med och det är ungefär det tempo som jag ska försöka hålla på Lidingö. Ikväll blir det nog en väldigt lugn kväll med tanke på att jag känner mig helt tömd på energi efter dagens genomkörare.

Fredag och snart helg.

Snart helg igen, segt att jobba till klockan 18 en fredag men bara lite drygt två timmar kvar nu. Benhinnorna känns ömma idag efter gårdagens löpning. Får se hur det känns på söndag, kan bli så att jag vilar helt i helgen om jag fortfarande skulle känna av dom på söndag. Nu ska jag fortsätta jobba så att jag får gå hem någon gång. Trevlig helg!


Kvällens löpning.

Körde som jag sagt lite lugnare på löpningen ikväll. Tempot känns bra och konditionsmässigt känns det helt inför Liningö. Dock vill vaderna inte ge med sig plus att benhinnorna börjar säga ifrån lite grann nu och det känns inge vidare. Bara att hoppas att det går över, annars kommer Lidingöloppet att bli en plågsam historia. Kvällens tio kilometer löpte jag på 48:48 vilket ger en kilometertid på 4:53 i snitt. Nu ska jag ta mig lite fika och dega framför tvn.

Torsdag.

Ikväll blir det löpning, funderar på att köra ett lite lugnare pass i SM-spåret och köra ett tempo som jag planerar att ha under Lidingö och se hur det känns.

Ännu en förlust.

Hade som bekant ställt väckarn till Söderlings match men när den ringde var jag sanslöst trött och tog mig inte upp ur sängen. Förlust med 3-1 i set blev det i alla fall, dock verkar det som att han kommer närmare för varje match han spelar mot Federer.

Söderling.

Funderar på att strax gå och lägga mig för att sedan kliva upp och bevittna Söderlings match mot Federer klockan tre inatt. Får se hur pigg jag är när väckarn ringer och se om jag orkar kliva upp.

Skitmatch.

Ja, fotbollen var bland det sämsta jag sett och jag är glad över att vi över huvudtaget fick med oss tre poäng från Malta.
Det blev även en träningsfri dag idag, benen känns av och med tanke på att det inte är långt kvar till Lidingöloppet är det bättre att ta det försiktigt så att man inte äventyrar något före loppet.

Kom igen nu Sverige.


Snart avspark för Malta - Sverige. Mitt tips är 0-4.


Det blev ingen squash.

Imorse var det tänkt att jag skulle spela en squashmatch mot Micke men eftersom att han gått och blivit sjuk så blev det ingen match. Får se om jag kör någon annan träning ikväll. Benen känns rätt möra efter gårdagens milpass så det kanske blir vila istället, får se hur jag gör.


SM-spåret åter igen.

Snörade på mig löparskorna och begav mig mot Gammlia för att köra ett varv i milspåret. Som vanligt gick första 5-6 kilometrarna väldigt bra och kroppen kändes lätt och sen efter 6 kilometer kommer mördarbacken på 400 meter. Det är som att springa med en ladugårdsdörr framför sig, sanslöst tung och seg backe och efter den är inget sig likt resten av varvet. Men hur som helst så är jag nöjd med passet i övrigt, förbättrade tiden med två minuter till 44:10. Det innebär att snittet låg på 4:25 per kilometer. Snittpuls på 179 och maxpuls på 194.
Nu ska jag lägga mig i soffan och skratta lite åt dom som söker till idol, på återseende!

Tisdag.

Sitter och äter lite frukost och ska strax ta och bege mig till jobbet. Känner mig ovanligt trött idag, men det ska nog ordna upp sig efter en kopp kaffe och någon macka. Ikväll blir det löpning, har inte riktigt bestämt mig för vilken runda jag ska löpa men det blir nog 10 kilometer i alla fall.

Vecka 37.

Måndag igen och ännu närmare Lidingöloppet. Kroppen känns lite trött och sliten idag efter gårdagens ganska så hårda terrängpass. Så idag blir det en vilodag för att imorgon köra ett löppass igen. Övrigt kommer veckan att se ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning
Onsdag: Squash
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Eventuellt cykel
Söndag: Löpning

SM-spåret.

Idag kändes kroppen lite lagomt seg men det gick helt okej dom första 6 kilometrarna. Sen när dom värsta backarna började så stummnade vaderna(som vanligt) så sista fyra var riktigt tunga. Dock blev tiden bra, 45.54, en snittkilometertid på 4:34. Det är jag mycket nöjd med så här dagen efter party plus att det är ett väldigt tufft kuperat spår. Nu blir det kinamat och pepsi max, mums!


Söndag.

Ska alldeles strax bege mig mot Gammlia med Jon för att köra ett löppass. Är dock lite sliten eftersom det var lite party igår så vi får väl se hur det går.


Uppdatering inför Lidingöloppet.


Då har man fått semester beviljad den 25 September och Jon har fixat så att vi får hyra en gästlägenhet hos en polare till honom. Så vi kör bil ner på fredag, sover i Stockholm för att sedan löpa tävlingen på lördag. Känns skönt att allting runt omkring är uppstyrt. Så nu gäller det bara att hitta formen lagomt tills den 26:e. Haha! Trevlig helg kära läsare.

Torsdagens löpning.

Glömde av någon anledning att uppdatera efter löpningen igår. Passet gick i alla fall bra och jag avverkade dom 9,31 kilometrarna på 40:14 vilket innebär att snittiden per kilometer låg på 4:19. Benen kändes bättre än i tisdags men är fortfarande inte hundra. Nu är det vila idag och imorgon blir det en timmes squash för att sedan köra ett långt tungt löppass på söndag.

Torsdag.

Det är en härlig höstdag ute idag och ikväll blir det en löprunda, förmodligen runt Nydalasjön. Låren känns bättre och jag hoppas att dom ska göra det under löpningen ikväll också.

Onsdag.

Blir en träningsfri dag idag eftersom att jag fortfarande har lite värk i låren. Dock kan det bli en liten promenad i det fina vädret ikväll. Får hoppas på att det känns bättre i låren imorgon då det är dags för en löprunda igen.

Lite lättare distanspass.

Ja, kvällens löppass gick mest ut på att testa dom nya skorna. Dom var sköna med bra  dämpning under hela foten och kändes stabil. Dock kändes låren av efter söndagens genomkörare så dagens 9,3 kilometer tog 42:25 att löpa vilket innebär en snittfart på 4:33 minuter per kilometer.

Nya skor, igen!



















Fick ont i låren båda gångerna jag sprang med dom nya adidas-skorna plus att jag gjorde misstaget och köpte aningen för små skor. Men när jag köpte skorna så hade adidas en kampanj som gick ut på att man fick använda skorna i högst 28 dagar och lämna igen dom om man inte var nöjd. Så jag utnyttjade detta erbjudande och bytte istället till ett par Nike elite 4. Känns tryggt att vara tillbaka till Nike igen eftersom att jag alltid kört med dom. Haha! Bara hålla tummarna att dessa skor funkar bättre än dom förra.

RSS 2.0