Nike+.

Ja, då har jag gjort som Zlatan på tv-reklamen och joinat nike plus utmaning mellan killar och tjejer. Sen måste jag även nämna att vi killar leder just nu, haha! Vi har i genomsnitt sprungit 8,5 kilometer per löprunda medan tjejerna ligger kring 5 kilometer per löprunda.

Styrka + intervallträning.

Morgonen började med en timme i gymmet. På schemat för dagen var det bröst och mage. Passet flöt på bra och jag ökade i vikt på någon enstaka övning så det är jag nöjd med.
Efter det begav jag mig till konditionsrummet för dagens löppass. Blev en kilometer lugn löpning som uppvärmning följt av 5 kilometer intervaller för att sedan avsluta med en kilometer nerjogg. Kände fortfarande av söndagens långpass i benen men för övrigt så kändes det mycket bra. Nu är det dags för lunch, På återseende!


Ny vecka.

Ja, då var det dags för en ny träningsvecka. Började som vanligt veckan med vilodag idag måndag. Schemat för veckan ser annars ut på följande sätt:

Tisdag: Styrka bröst/mage + löpning
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Styrka rygg + löpning
Fredag: Styrka axlar/mage
Lördag: vila
Söndag: Löpning

Uppdatering.

jag är precis hemkommen efter att  ha avverkat mina 10 kilometer. Kändes förvånansvärt bra idag faktiskt, även fast det var lite mycke snö på vissa ställen så man fick passa sig så att man inte skulle trampa snett och trasa sönder fotlederna. Tiden stannade på strax över 50 minuter så ett tempo på 5 minuter per kilometer får väl anses som hyfsat i alla fall.
Nu ska jag ta och tillaga tandorikyckling och ris, ska bli fruktansvärt gott. Kanske till och med ska kosta på mig att skära upp lite sallad också, vi får se.


Löpning.

Jag ska strax ta och bege mig ut i snövädret och avverka dom 10 kilometer som står på schemat idag. Känns mig dock inte alltför taggad med tanke på all snö som kommit plus att jag har träningsverk i baksida lår från marklyftet i fredags. Men det som inte dödar, härdar. Återkommer efter löpningen och meddelar hur det gått.

Helg.

Gårdagens ryggpass i gymmet gick bra, roligt med lite nya övningar men har värk i kroppen idag. Men då vet man i alla fall att träningen har gett något. Idag hade jag funderat på att fara och åka lite skidor men med tanke på att det är snöstorm ute sparar jag mig till morgondagens 10 kilometer löpning istället.

Torsdag.

Veckorna går sanslöst fort och snart är det helg igen. Men före det väntar en timmes squash och en timmes ryggpass i gymmet. Har suttit och funderat ut några nya övningar ikväll som jag ska prova köra imorgon och se hur det känns.

Annars har jag bara tagit det lugnt och suttit och kikat på Frölunda-HV71 i semin i hockeyslutspelet. Mycket trevlig match med hög fart och bra kamp. Nu väntar sängen så att jag tar mig upp när väckarklockan ringer strax efter sex imorgon bitti. Godnatt.

Comeback.

Yes, imorse var man tillbaka i gymmet för första gången sedan usa-resan.
Blev en timmes bröst och magpass i gymmet så nu har jag sanslös verk i bröstmusklerna.
Hade tänkt springa 8 kilometer på bandet också men på grund av att jag började halv tio istället för tio som jag brukar så hann jag bara med 5 kilometer. Tempot låg på en bit under 5 minuter per kilometer så jag hann bli slut i alla fall.

Sovmorgon.

Ja, imorse försov jag mig så jag missade träningen och kom för sent till jobbet. Vaknade av att en kollega ringde och väckte mig och jag visste inte vart jag var någonstans, sällsynt trött.

Men jag har i alla fall varit och köpt en ny dator idag, mycket nöjd är jag.
Ikväll blir det att kika på roomservice för att sedan sova och ladda för morgondagens 8 kilometer löpning plus styrka.

Då var man igång igen.

Idag kände jag mig äntligen piggare igen så det blev 8 kilometer löpning ikväll. Höll et tempo på 5 min per kilometer så det är jag nöjd med, med tanke på att jag varit sjuk. Dock känns löpningen i kroppen nu, ont överallt typ.
Men det är bara att ladda om för morgondagens gympass. Bröst och mage ska få sig en genomkörare.

Jag får ursäkta att jag uppdaterat bloggen sällan på slutet, jag lovar att bättra mig!

Fredag.

Imorse fick jag äntligen dra på mig träningskläderna igen, men det blev lugnt. Spelade squash i 45 minuter men jag fick i alla fall röra på mig så det känns skönt. På måndag kör jag igång på allvar igen, det ser jag fram emot.

Det går framåt.

Ja, idag är jag i alla fall på benen och kunde pallra mig till jobbet idag igen så det känns bra. Förkylningen börjar släppa så på måndag är jag förhoppningsvis igång med träningen igen.

Ikväll blir det att dega ner sig i soffan och se HV71 - Frölunda i slutspelshockeyn, kan bli en skön kväll!

Onsdag.

Ja, halva veckan har gått och jag är fortfarande sjuk. Det känns inte heller som att förkylningen håller på att släppa heller så denna vecka blir det med största sannolikhet ingen träning. Det är bara att bita ihop och vara ändå mer laddad nästa vecka!

Däckad.

Idag är jag fullständigt däckad, kom inte upp ur sängen imorse. Legat och kallsvettats och hostat hela natten plus att min hals är förstörd. Så nu blir träningen uppflyttad yttligare, skulle bli överraskad om det blir någon träning över huvudtaget denna vecka faktiskt. Men det är något man får ta, man måste lyssna på kroppen.

Vardag igen.

Då är man tillbaks i Umeå igen efter semestern, känns inge vidare när man tittar ut och inser att man bytt 30 grader och sol till nollgradigt och slask. Men men, thats life!

Hade tänkt börja träna imorse igen men har gått och blivit galet förkyld så min comeback på Iksu får vänta lite.
Har nyss ätit frukost så nu ska jag ta mig en dusch och sen börja rulla ner mot jobbet.

Sista träningspasset i staterna.

Sitter här sista kvällen i staterna och har ångest över att imorgon behöva resa hem till kalla och snöiga Sverige igen. Men det har varit två underbara veckor med NHL-hockey, besök på daytona racingstadion, shopping, besök på Kennedy spacecenter, sol och bad och lite träning. Det enda som var synd var att kvällens uppskjutning av rymdraket inte blev av utan flyttades till söndag istället och då är vi redan hemma. Det är nämligen något jag skulle velat se, men det får bli någon annan gång.

Imorse blev då sista träningspasset over here för denna gång, blev löpning på 5,5 kilometer. Tempot låg på strax under 5 minuter per kilometer så det får väl anses som godkänt. Snart är man hemma igen och då börjar allvaret igen med allt vad det nu innebär. Skidor, löpning, styrketräning och så vidare. Men nu ska jag njuta av sista kvällen här, klockan är åtta och vi ska precis sätta oss och äta middag. På återseende kära läsare.

Åter löpning.

Blev 6 kilometers löpning med nya skorna i den gassande värmen igår. Kändes faktiskt mycket bra och vilken skillnad man känner med nya skor. Tempot låg på strax under 5 minuter per kilometer så det måste jag vara nöjd med, med tanke på att jag inte är van vid denna värme som är här.
Imorse nöjde jag mig med en rask promenad på 45 minuter eftersom löpningen från dagen före kändes av i vaderna.

För övrigt så var det fantastiskt underbart att se en NHL-match live, en barndomsdröm som gick i uppfyllelse kunde inte ha blivit bättre, så jag är mycket mer än nöjd.

Löpning.

Imorse blev det 6 kilometers löpning. Gick hyfsat, höll ett tempo på strax under 5 minuter per kilometer. Dock tar värmen knäcken på en här borta i staterna, stor skillnad jämfört med att springa hemma i Umeå.

Imorgon ska jag äntligen få uppleva min barndomsdröm genom att jag ska få se en NHL-match live, jag är taggad!

Nya skor.





















Igår blev det inköp av nya löparskor. Dessa vackra skapelser ska hjälpa mig igenom många tunga pas framöver. Sanslöst sköna.


Orlando, USA

Ja, nu har man varit här i tre dagar och det är alldeles underbart.
Har hunnit med löpa en gång, blev 5,6 kilometer i värmen igår. Det gick bra men värmen tog nästan knäcken på mig.
Så imorse nöjde jag mig med att ta en lång promenad på 45 minuter men funderar på att fara ut och springa en sväng efter middagen ikväll.

RSS 2.0