Torsdag.

Då var det snart dax för helg igen, skönt med ledig fredag. Hur som helst så var det rygg och nacke som fick jobba i lite mer än en timme i gymmet imorse. Kroppen kändes fortfarande seg, men nu är det i alla fall gjort. Efter jobbet idag ska jag fara och köpa ett par cykelbyxor så att man inte skaver sönder dom käraste ägodelarna framöver nu när många mil ska avverkas på cykeln. Efter det vankas det fest, det ska bli kul.

Stegtävling.

Vi började igår med stegtävling på jobbet, det är en sådan som korpen anordnar. Jag fick en hyfsad start igår med ett resultat på 26312 steg. Och med det tog jag ledningen på jobbet, jag är nöjd! haha

Vila.

Imorse när jag vaknade kände jag mig så slut i kroppen så att jag beslutade mig för att hoppa över dagens träning och unna mig en ledig dag för att kroppen ska få vila upp sig lite och köra för fullt imorgon igen.

Löpning.

Kvällens löppass måste jag säga gick över förväntan, kände mig seg i benen sen gårdagens cykling så att jag avverkade 6,35 kilometer på 31.03 vilket är ett snitt på 4.53 per kilometer är jag mycket nöjd med. Nu ska jag ta mig lite kvällsfika sen är det dags för sängen och ladda batterierna för morgondagens gympass. God natt!

Bröst/armar

Imorse gjordes dagens första pass bort. Bröst och armar i gymmet var det som tränades. Även fast jag kände mig fruktansvärt trött när jag åkte till Iksu så gick passet förvånansvärt bra. Nu sitter jag på jobbet och väntar att klockan ska bli sex så att jag får gå hem. Då blir det middag och sen väntar dagens löpning på 6 kilometer fartlek.

Cykelpremiär.

Ja, det blev premiär igår kväll efter det att jag hämtat cykeln. Blev fyra mils cyklande, sen började det bli för mörkt. Det kändes bra och framför allt kul med någon ny form av träning.
Sitter och käkar frukost nu och ska strax bege mig till Iksu för att köra bröst och armar.

Vecka 18.

Alltid lika skönt att starta veckan med en träningsfri morgon. Dock tror jag inte att det blir en helt träningsfri dag som jag brukar ha på måndagar. Jag ska nämligen hämta min cykel ikväll så jag lär nog vara rätt sugen på att fara ut och cykla några mil.
Annars ser schemat för veckan ut enligt följande:

Måndag: Cykling
Tisdag: Styrka bröst/armar + löpning
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Styrka rygg + löpning
Fredag: Styrka axlar/nacke
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

16 kilometer.

Idag var det då dags för den långa distanslöpningen igen, 16 kilometer även denna vecka. Det var ruggit varmt ute idag så det var premiär för att springa i t-shirt. Tiden stannade på 1 timme och 21 minuter så tre minuter långsammare än förra söndagen. Men då ska det tilläggas att dels så var det mycke varmt idag och dels så var det fest igår så jag var väl inte riktigt i toppform. Men men, ett snitt på 5.04 per kilometer är ju inte fy skam så jag är rätt nöjd ändå.

Hjälm och skor.


Bara för skojs skull laddar jag upp dessa bilder på mina nya skor och hjälm.

Mitt senaste inköp.


X antal tusenlappar fattigare, men en skönhet till cykel rikare. Så med ny cykel, nya cykelskor, hjälm och färddator så jag på gång. Så nu uppmanar jag Umeås befolkning att hålla sig ur vägen när jag kommer farande. Haha.

Veckans styrketräning avklarad.

Då har man kört veckans sista gympass. Axlarna och nacken fick jobba i lite mer än en timme i gymmet. Så nu är jag på jobbet med måttlig verk i axlarna.
Ledig dag imorgon som väntar, ska bli otroligt skönt och jag har inte tänkt röra en fena.

Äntligen fredag.

Sitter och äter lite frukost och läser tidningen, en skön start på dagen helt enkelt.
Ska alldeles strax dra på mig några kläder och sen cykla iväg till Iksu, trisst att det är så tråkigt väder ute bara.

8 kilometer.

Då var dagens löpning precis avklarad. Gick hyfsat ändå även fast kroppen kändes seg. Tiden  stannade på 37.23 vilket innebär en snittfart på 4.45 minuter/kilometer. Nu väntar stretch, dusch och efter det sängen.
Ny dag imorgon, då är det axlar och nacke i gymmet som gäller.

Snart dax.

Ja, då har man nyss svalt maten. Blev fisk ala thai med ris, riktigt gott faktiskt. Så jag ska väl smälta maten ett tag sen är det dax för dagens löpning. Känner mig rätt seg i kroppen så vi får se hur det går idag.

Torsdag.

I vanlig ordning på torsdagar så befann jag mig på Iksu imorse. Ryggen skulle få jobba lite i gymmet. Måste säga att passet gick väldigt bra och att jag ökade lite i vikt på några maskiner. Nu är det jobb fram till sex som gäller, sen hem och äta middag för att efter det bege sig ut och löpa 8 kilometer.

Dubbla pass.

Morgonen började med en timmes squash mot Mickey. Och idag var det ombytta roller jämfört med i lördags. Jag spelade kasst och åkte på dyngstryk med 1-5 i set. Lagomt besviken begav jag mig över till gymmet och pumpade ben och mage i lite drygt en och en halv timme som straff. Haha. Så nu sitter jag på jobbet med skaplig träningsverk i benen, men det brukar ju heta att det som inte dödar härdar.

Löpning.

Kvällen löptur på 6 kilometer gick bra, jag kom in i ett bra flyt och stannade på tiden 28.01. Det innebär en snittfart på 4.38 per kilometer vilket jag är nöjd med. Ska ta och käka lite kvällsfika nu innan det är sängen som gäller. Imorgon blir det två pass på morgonen, först en timme squash med Mickey och sedan ben i gymmet. Sov gott.

Bröst/armar

Imorse befann jag mig i vanlig ordning på Iksu och idag var det  bröst och armar som gällde. Passet gick bra och framför allt kände jag mig mer uthållig idag än vanligt, varför vet jag inte. Ikväll är det 6 kilometer fartlek som gäller, får hoppas att vädret lugnat ner sig något då så att man inte blåser bort.

Vecka 17.

Ny vecka igen, veckorna bara flyger iväg känns det som. Måndag idag, min heliga vilodag då jag inte rör en fena på hela dagen. Annars ser schemat för veckan ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka bröst/armar + löpning fartlek 6 kilometer
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Styrka rygg + löpning 6 kilometer
Fredag: Styrka axlar/nacke
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 16 kilometer

16 kilometer.

Då är man nyss hemkommen från den lilla löprundan. Gick faktiskt riktigt bra att löpa idag, vaderna kändes inte av lika mycket som förra gången och tiden stannade på 1 timme och 18 minuter vilket är ett tempo på 4.54 minuter/kilometern. Men det var riktigt varmt och det känns som att jag svettats bort flera kilo så nu blir det att fylla på vätskedepåerna och samtidigt strechta lite grann.

Söndag.

Har just ätit en kombinerad lunch/frukost och sitter nu och lägger in lite ny musik på ipoden. Känns som att det kan behövas idag med tanke på att jag ska löpa 16 kilometer, då är allt motivationshöjande välkommet. Vädret kan man inte klaga på, dock ser det ut att blåsa en hel del så jag får hoppas på medvind. Haha.


Squash + axlar/nacke.


Yes, då har man gjort bort dagens träning. Började med en timmes squash mot Mickey som sagt, blev storvinst med 5-1 idag vilket känns mycket bra eftersom jag åkte på stryk senast. Efter det gick jag över till gymmet och tränade axlarna och nacke i lite mer än en timme. Squashen kändes av i axlarna men annars gick det riktigt bra. Nu ska det lagas pasta carbonara, ska bli sällsynt gott. Trevlig kväll!

Helg.

Idag blir det två pass träning. Först blir det en timmes squash med Mickey och efter det axlar/nacke i gymmet. Är ruggit sugen på squash faktiskt, var så pass länge sen jag spelade så jag ser verkligen fram emot det.
Sen imorgon är det distanspasset igen, denna gång 16 kilometer. Börjar bli riktigt långa pass nu. Får hoppas att det fina vädret håller i sig, blir lite lättare att motivera sig då känns det som.

Blodomloppet.


Nu är det bara lite drygt en månad kvar till Blodomloppet som för övrigt är det första riktiga testet inför "klassikern". Sräckan som ska springas är det så kallade "sm-spåret" i I20-skogen. Tycker själv att jag ligger helt okej till i träningen hitills så det ska bli intressant och se  vilken tid man kan pressa sig ner till. Har väl satt ett mål att vara under 45 minuter, resten får betraktas som bonus.

Fredag.

Imorse tog jag mig upp ur sängen efter mycke möda och besvär, hade inte klagat på att ligga kvar en timme eller två. Men jag tog mig till Iksu och körde rygg en timme i gymmet. Känns lite drygt att jag försov mig igår och på så vis inte får ha en vilodag imorgon, hade varit fruktansvärt skönt men thats life.
Nu är det i alla fall helg, alltid något att glädjas åt!

8 kilometer.

Då var dagens löppass avklarat, 8,2 kilometer avverkades på strax under 40 minuter. Så tempot var som så många gånger förr strax under 5 minuter per kilometer. Vädret var väl inge vidare med snö, regn och snålblåst men det gick vägen i alla fall. Enda problemet jag upplever nu är att jag får någon krampaktig känsla i vaderna när jag springer nu för tiden. Och det är inte bara någon enstaka gång, utan nästan konstant. Detta börjar störa mig eftersom resten av kroppen känns bra och flåset upplever jag inte att det är något fel på. Måste prata med någon som kan ge mig några tips så att jag blir av med detta.

Försovning.

Ja, imorse hände det igen, det som inte ska hända. Jag försov mig och missade morgonens träningspass och det innebär att min träningslediga lördag försvann fortare än vinden. Nu blir det axlar och mage istället för vila den dagen.
Nu ska jag ta i alla fall ta och ordna mig lite middag och sen så blir det att ta sig ut i snö/regn-slasket för dagens löpningpass.

Ben.

Imorse var det benen som skulle tränas igen. Alltid lika tungt och alltid lika skönt när man gjort bort det. Själva passet gick bra men jag måste säga att benen inte kändes helt hundra, löpningen igår satt fortfarande i lite grann. Ikväll blir det att dega i soffan framför matchen Arsenal - Villareal, forza Arsenal är allt jag har att säga!

Tisdag.

Ja, imorse var man igång igen. Veckans första två pass avklarades på Iksu. En timmes bröst och arm-träning i gymmet följdes av 6 kilometers intervallträning på bandet. Båda passen gick bra och kroppen kändes oväntat pigg efter distanslöpningen i söndags. Imorgon väntar ben i gymmet, inte ett dugg taggad på det men det måste som bekant göras. Denna kväll spenderas framför tv:n och matchen Chelsea - Liverpool.

Helig vilodag.

Ja, denna dag har jag knappt rört på mig och bara njutit av den träningsfria dagen.
Men imorgon drar det igång igen, schemat för veckan ser ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Styrka bröst, armar + 6 kilometer löpning, fartlek
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Styrka rygg + löpning 8 kilometer
Fredag: Styrka axlar
Lördag: Vila
Söndag: Löpning 16 kilometer

15 kilometer.

Idag var det då dags för det längsta löppasset hittills, 15 långa kilometer skulle avverkas. Löpningen gick bra, passerade milen på 49 minuter och stannade totalt på en timme och 12 minuter. Än en gång ett tempo på under 5 minuter per kilometer och eftersom det var så pass lång löpning idag är jag mycket nöjd med tempot.

Sen uppdatering.

Har inte suttit något vid datan idag vilket medfört att jag inte uppdaterat något förrän nu.
Har i alla fall varit på Iksu två gånger idag. Först vid tolvtiden på dan för att köra ett en och en halv timmes pass i gymmet med inriktning bröst och armar. Sedan återvände jag till Iksu vid fem och då var det för att spendera en timme i en av squashsalarna.
Märktes idag att det är mycket studenter som tränar på Iksu och som är hemma under påsk för det var väldigt tomt i gymmet när jag var där.
Imorgon är det långpass på löpningen igen som gäller. Om jag ska va ärlig så är jag inte det minsta taggad just nu men det är väl bara att bita i det sura äpplet och pallra sig ut imorgon, något gott ska väl dessa pass föra med sig hoppas jag.

Axlar.

Hemma igen efter min utflykt till Iksu. Blev lite mer än en timme i gymmet och nu är axlarna möra kan jag lova. Mycke folk var det också men det gick ändå bra, ingen ville tydligen använda dom maskiner jag skulle ha vilket jag inte klagar på.
Nu blir det fläskfilé och klyftpotatis till middag och sedan väntar en lugn kväll i soffan framför "så ska det låta". Haha

Löpning.

Ja, då har man varit ute och kört löppasset på 6 kilometer som jag egentligen skulle gjort igår men sköt upp till idag. 6 kilometer avverkades på strax under 30 minuter. Kroppen kändes pigg men det har blivit till en vana att jag får ont i vaderna när jag löper. Lite mer strechting kanske kan vara på sin plats?

Nu ska jag bege mig till Iksu för dagens gympass. Axlarna ska få jobba ordentligt hade jag tänkt!

Färjestad svenska mästare.

Beskådade matchen igår här hemma framför projektorn med Anton. Måste säga att det var en fantastisk match, en av dom absolut bästa i slutspelet. Och när slutsignalen ljöd stod Färjestad som svenska mästare, enligt mig välförtjänt genom att man bara förlorat en match i hela slutspelet och att man haft dom formstarkaste spelare i hela slutspelet.
Jag har aldrig tyckt om Jörgen Jönsson men när man tittar tillbaka på hans karriär med alla guld och utmärkelser så kan man inte göra annat än att buga och lyfta på hatten.


Torsdag.

Denna morgon var det ytterst nära att jag hoppade över träningen men samvetet talade till mig så jag tog mig upp till slut och pallrade mig iväg till Iksu i snöovädret. På dagens schema stod rygg och nacke. Kände mig faktiskt lite seg i kroppen idag och ökade inte i vikt på någon övning. Löpningen som jag också hade tänkt köra idag har jag skjutit upp till imorgon på grund av att jag känner mig helt död i kroppen.


Ben-genomkörare.

Imorse tog jag mig upp när väckarklockan ringde och hann till och med äta en rejäl frukost innan jag hoppade upp på cykeln och begav mig mot Iksu. Sen väntade en timmes mördande av benen. Löpningen igårkväll satt fortfarande kvar i benen så när jag efter en timme vandrade ut från gymmet var det med tunga steg.
Ikväll får man finbesök från göteborgar'n. SM-final 5 ska beskådas på projektorn. Trevlig kväll!

Tisdag.

Denna träningsvecka började inge bra med att jag försov mig och missade styrketräningen imorse så det var inge vidare men inte så mycket att göra något åt. Dock var jag ut och körde löppasset ikväll i alla fall. 6 kilometer avverkades med ett tempo på strax under 5 minuter per kilometer så det är jag nöjd med. Känns som att jag blivit stabil under fem minuter nu så jag känner väl att det är på tiden att jag börjar öka tempot en aning framöver. Efter löpningen idag följde tre stycken kordinationslopp på 100 meter. Detta var något nytt sen jag började löpträna seriöst men det kändes bra och var jobbigare än vad jag trott. Nu ska jag packa träningsväskan för att sedan lägga mig och sova lite och ladda för morgondagens benpass i gymmet. Får hoppas att jag har mindre träningsverk än jag hade efter förra tisdagens löppass och framför allt: -Att jag tar mig upp! haha

Ny vecka.

Vilodagen idag har varit mycket skön och mina vader behövde den kan jag säga.
Planeringen för denna vecka ser ut som följande:

Tisdag: Styrka bröst/mage + löpning
Onsdag: Styrka ben
Torsdag: Styrka rygg + löpning
Fredag: Styrka axlar/armar
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Distanslöpning.

Dagens 14 kilometer löpning gick över förväntan och tiden blev 72 minuter vilket jag är nöjd med. Det enda som kändes under löpturen var att vaden krampade lite grann men annars flöt allt på galant.
Imorgon är det dags för den heliga vilodagen igen vilket känns passande efter dagens genomkörare. Sedan på tisdag kör vi igång igen i vanlig ordning med löpning, styrketräning och allt vad det innebär.

Söndag.

Har nyss ätit lunch och ska vila ett tag nu innan jag ska ut på veckans distansträning. 14 långa kilometrar är det som ska avverkas. Har aldrig sprungit så långt i ett svep så det ska bli intressant att se var man står. Jag återkommer efter passet och berättar hur det gick.


Axlar.

Då var man hemma igen efter att ha varit och pumpat axlar och armar i gymmet i lite drygt en och en halv timme. Passet gick bra men det är bra mycke mer folk i gymmet den här tiden på dagen än när jag tränar tidigt på morgonen så ibland får man vänta på maskinerna vilket jag tycker är drygt. Så detta gör att det kommer bli ännu lättare att kliva upp på morgonen och veta att när man kommer till gymmet så är det ingen väntetid på maskiner och dylikt.
14 kilometer löpning är det som väntar imorgon, det kommer bli tufft. Första riktiga långpasset sen jag började med löpningen så det ska bli intressant och se hur det går.

Lördag.

Sitter och äter frukost för att om ett tag bege mig till Iksu. Halsen känns mycket bättre idag så det blir att köra gårdagens planerade axelpass idag istället.

Vila.

Vaknade imorse med fruktansvärt ont i halsen så jag beslutade mig för att ställa in dagens gympass. Får hoppas på att det går över tills imorgon så jag kan träna axlarna och armarna då istället. Nu väntar jobb, sen helg!

Dagens två pass.

Ja, denna både soliga och regniga dag så blev det två träningspass. Först imorse blev det en timmes plågande för ryggen och nacken i gymmet för att sedan efter jobbet återvända till Iksu för att löpa 6 kilometer.

Gympasset gick sådär, lite besviken över att jag inte ökade på någon övning, men man kan väl inte öka varje pass antar jag. Löpningen gick däremot bra och jag sprang ner mot 4 minuter på någon av kilometrarna så det är jag mycket nöjd med. Denna kväll spenderar jag bara hemma i lägenheten med att försöka hitta någon ny och bra musik till ipoden.

Dagens investering.


Efter jobbet idag tog jag mig ner till Stadium och köpte mig ett nike+ armband till ipoden. Så nu slipper jag springa och hålla ipoden i handen under löprundorna i framtiden vilket känns mycket bra!

Ben.

Imorse var det ben och mage i gymmet som gällde. Passet gick bra men just nu känns det av i benen kan jag säga.
Känner även att jag måste börja simma snart igen. Vansbrosimmet närmar sig med stormsteg, 103 dagar kvar idag så det är på tiden att man börjar nöta in tekniken snart med tanke på att man inte är någon fisk i vattnet direkt.

RSS 2.0