Jobbigt.

Kvällens löppass i Gamlia-skogen gick bra men spåret är fruktansvärt kuperat och det kändes av i benen vill jag lova. Sprang spårets 10 kilometer på 51,02, en snittfart på 5,06 per kilometer och det är jag nöjd med i och med att det är så pass kuperat och visa uppförsbackar är sjukt dryga. Klockan funkade galant och gör min träning ännu roligare. Dagens snittpuls var 170 och maxpulsen 190.

Tisdag.

Ikväll är planen att springa Gamlias milspår. Ska bli intressant att se hur det går eftersom det är ett ganska tufft spår med mycket upp och ner. Blir första passet med nya klockan också, det känns spännande.

Äntligen!


Äntligen har jag införskaffat mig en riktig löpar-klocka. Har funderat länge på att köpa en så det känns fruktansvärt bra när det nu är gjort. Så hädanefter kommer jag ha koll på varenda liten grej som händer under löp-passen. Nu är jag redan taggad på morgondagens löp-pass då jag får inviga min nya pryl. Haha.

Tennis.

Ikväll var jag som sagt och lirade tennis en timme på grusplanen vid Nydalasjön. Fruktansvärt roligt men det var länge sen man spelade så man var väl inte något proffs direkt. Men med lite träning ska det nog gå att få igång ett hyfsat spel i alla fall.

Vecka 27.

Ny vecka igen, och ännu närmare Vansbrosimmet. Veckans planerade träning ser ut enligt följande:

Måndag: Tennis
Tisdag: Löpning
Onsdag: Simning
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Simning i havet
Söndag: Löpning

Ska se hur vaderna känns vid morgondagens löppass. Skulle dom inte hålla så får det bli cykel istället för löpning resten av veckan.


Löpning.

Tog mig till slut ut för att löpa ikväll efter att ha sovit lite på eftermiddagen och på så sätt blivit lite piggare än vad jag var imorse. Hade tänkt löpa två varv runt Nydalasjön men redan efter ett varv hade jag så fruktansvärt ont i vaderna så jag var tvungen att avbryta där. Så det blev bara 9,3 kilometer och tiden 44,33, en snittkilometertid på 4,47. Men då ska man ha i åtanke att tempot var satt för att löpa 18 kilometer.

Nu är ännu en vecka avklarad och nu återstår det endast två veckor tills dess att man står där på startlinjen i Vansbro och ska inleda det första loppet i jakten på Klassiker-medaljen. Jag börjar bli mycket taggad!

Helgen.

Igår var jag ut till stugan för att provsimma i havet med våtdräkt. Grejen var att våtdräkten har korta armar och ben så jag höll på att frysa ihjäl. Så det blev inte alltför mycket simmande men jag har i alla fall provat på det nu. Ska försöka fixa fram en våtdräkt med långa armar och ben, annars kommer det bli kallt i Vansbrosimmet.
Idag har jag löpning på schemat, dock blev det väldigt sent igår plus att jag har lite ont i halsen så vi får se hur det blir med det.

Vilodag.

Skönt med en vilodag igen, vaderna känns bättre så här dagen efter än vad dom gjort förut så det känns bra. Ikväll blir det att kika på U21-Em och matchen mellan Sverige och England. Kan nog bli en öl för avkopplingens skull också. Sen imorgon blir det nog ett pass på cykeln eller några längder i bassängen. Trevlig helg!

Sanslöst varmt.

Nyss inkommen efter kvällens löppass. Det var sanslöst varmt och jag höll på att törsta ihjäl under passets gång. Dom gamla skorna som jag plockat fram från förrådet kändes faktiskt bra. Fick mindre ont i vaderna och dämpningen kändes mer behaglig så jag ska nog fortsätta köra med dom. Synd bara att dom känns lite för stora, men det får jag ta. Dagens 9,31 kilometer gick på 39,30 som gör att snitt-tempot per kilometer låg på 4,15. Det är jag nöjd med i denna värme plus att jag bara fått i mig en smörgås innan jag drog ut.

Gamla skor.

Var och pratade med min bekanta som har bra koll på löpning angående mina vadproblem här om dagen. Han trodde att det kunde bero på att jag har för ostabila skor och eftersom mina gamla skor var mer stabila så gav han mig rådet att plocka fram dom och se om det blir någon skillnad. Så till kvällens löppass ska jag ta fram dom och hoppas på att det blir bättre. Återstår och se om han har rätt helt enkelt. Uppdatering följer...

Inställt cykelpass.

Hade tänkt cykla idag men med tanke på att det blev middag här hemma med några vänner och man åt som om det vore det sista man åt så orkade jag mig knappt upp från stolen så jag valde då att ställa in kvällens pass. Får sikta in mig på morgondagens löpning istället.

Operation.

Var till kirurgmottagningen idag och fick reda på att jag är planerad för operation i slutet av augusti. Det var inget höjdarbesked för min del. Antingen vill jag bli opererad snart eller i slutet av september så att jag kan löpa lidingöloppet innan jag lägger mig under kniven. Skulle jag opereras i slutet av augusti skulle det innebära att jag förmodligen inte kan delta i Lidingöloppet eftersom det tar ett bra tag innan man är helt hundra. Ska ta och ringa till dom imorgon och prata lite med dom och se hur det blir med operationen.


Simning.

Vansbrosimmet närmar sig så imorse kände jag mig nästan tvungen att kasta mig i bassängen och simma några längder. Simmade 40 längder, det vill säga 1 kilometer och det kändes väl sådär. Man är ju inte direkt någon fisk i vattnet. Men i Vansbrosimmet är jag inte ute efter att få någon speciellt bra tid utan det är mest för att det ingår i "Klassikern" som jag gör det. Så jag hoppas att jag tar mig igenom det genom att leva en hel del på vilja.

Morgonlöpning.

Snörade på mig skorna och begav mig ut på en löptur klockan halv nio imorse. Vädret var perfekt, hade inte hunnit bli så där olidligt varmt och löpningen flöt på bra. Dock börjar värken i vaderna att bli värre, ska ta och prata med en bekant som har bra koll på löpning imorgon. Det blev ett varv runt Nydalasjön, 9,31 kilometer avverkade jag på 40,39 vilket innebär en snittfart på 4,22 per kilometer.

Vecka 26.

Idag känns benen mycket slitna efter gårdagens långdistans. Så idag passar det bra med en vilodag så kroppen får återhämta sig lite. Resten av veckan ser ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning
Onsdag: Simning
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Eventuellt cykling
Söndag: Löpning

Långdistans.

Lite sen uppdatering efter löpningen idag. Löpte två varv runt Nydalasjön i stekande sol och värme. Rundan för dagen blev 17,97 kilometer. Vaderna kändes inte hundra men klockan stannade på 1 timme 20 minuter och 17 sekunder vilket blir en snittfart på 4,28 per kilometer. Att jag klarade av att hålla ett så pass högt tempo under så lång sträcka är jag riktigt nöjd med.


Hemma igen.

Då har man nyss kommit hem efter att ha tillbringat helgen i stugan med en fruktansvärt rolig midsommarfest. Men innan festen så cyklade jag ju ut till stugan. Distansen var 40,32 kilometer som jag avverkade på 1 timme, 16 minuter och 26 sekunder och en snitthastighet på 31,65 km/h. Det är jag nöjd med eftersom jag hade som mål att hålla en snitthastighet på över 30 kilometer i timmen.

Nu ska jag snart ut och löpa långdistans, återkommer efter passet, hej så länge.

Långhelg.

Tre timmar kvar av dagen och sen är det långhelg. Glad överraskning att väderprognoserna sagt regn och det är strålande sol ute. Ikväll blir det ett pass på cykeln, kommer bli mellan 4 och 5 mil kan jag gissa. Har tänkt cykla ut i stugan och sedan spendera midsommar och resten av helgen där. Så jag kommer inte att uppdatera något här förrän på söndag. Ni får ha det så bra tills dess och trevlig midsommar på er!

Dagen efter.

Ja, dagen efter gårdagens tävling och jag har sanslös värk i vaderna. Så dagens cykling ställer jag in och siktar på att cykla till stugan imorgon istället, borde vara 4-5 mil i alla fall. Så imorgon blir det ingen löpning som jag planerat utan nästa löppass blir på söndag, siktar på att köra en riktig långkörare då.

39,46.


Det blev som jag hoppats på, klockan stannade på en tid under 40 minuter, 39,46 för att vara exakt. Det är jag mycket nöjd med, med tanke på att målet var att nå under 40 minuter. Känns dock som att tiden skulle gå att förbättra yttligare om jag skulle ha en bra dag och vaderna inte skulle krampa så pass tidigt som dom gjorde igår. Men det får bli i nästa tävling istället. För att sammanfatta gårdagen så är jag mycket nöjd med resultatet. Arrangörerna ska också ha en eloge, allting funkade galant plus att det var roligt att det var så pass mycket åskådare som var ute och kikade. Bilden är tagen just efter starten, jag syns till där i mitten.

Umeå nattmil.


Nyss hemkommen efter tävlingen. Tyvärr fick jag inte reda på någon exakt tid eftersom arrangörerna inte gick ut med det direkt utan skulle lägga ut det på nätet inatt plus att jag fick problem med min egen tidtagning. Men det kändes i alla fall som att det skulle kunna vara under 40 minuter, så det är bara att hålla tummarna så får vi se imorgon bitti. Mina vader fick dock ta mycket stryk ikväll eftersom mesta delen av tävlingen gick på asfalt. Så imorgon räknar jag med att inte kunna gå. Nu väntar fika och sen sängen. God natt.

Nattmilen.

Nu börjar det närma sig, 4,5 timme kvar till start. Jag känner mig inte hundra i kroppen men helt okej ändå, så jag ska gå för en tid under 40 sträcket. Ska alldeles strax ta och göra middag och ladda det sista innan jag beger mig ner mot stan och tävlingen. Återkommer senare ikväll med resultatet, förhoppningsvis kan jag då redovisa en tid under 40 minuter.


Tävlingsdag.

Yes, ikväll var det då dags för tävling igen. Känner mig fortfarande lite förkyld men jag ska ändå ge det ett försök. Målet är att springa ner mot 40 minuter, gärna någon sekunder under så att jag får knäcka 40-gränsen. Hade inte varit helt fel om det vore uppehåll ikväll heller, tråkigt att springa i regn plus att man blir kall och jävlig.


Vecka 25.

Denna vecka börjar med en vilodag på grund av att jag fortfarande känner mig lite hängig idag och inte vill riskera något innan tävlingen imorgon. Bara hoppas att jag känner mig piggare imorgon och att vädret blir bättre så att man slipper löpa i regn. För övrigt så ser veckan ut enligt följande:

Måndag: Vila
Tisdag: Umeå nattmil
Onsdag: Cykling
Torsdag: Löpning
Fredag: Cykling
Lördag: Vila
Söndag: Löpning

Förkyld.

Vaknade imorse och kände mig inte alls fräsch, ont i halsen och snorig så mina planer på att springa 18 kilometer idag ställdes in ganska snabbt. Är ju tävling på tisdag så jag kände mig inte sugen på att riskera att bli ännu sjukare så idag har blivit ännu en vilodag. Får se hur jag känner mig imorgon, känner jag mig fräsch så blir det nog någon kilometer i simbassängen, Vansbrosimningen närmar sig med stormsteg, lite för snabbt kanske till och med.

Lördag.

Hade som bekant tänkt löpa 18 kilometer idag men med tanke på att det blev sent igår och jobb hela dagen idag så känner jag att jag inte orkar med det. Får se om jag kör imorgon istället eller om jag vilar och siktar på tävlingen på tisdag. Nu ska jag sova någon timme. Trevlig helg!

Umeå nattmil.






















Idag har jag anmält mig till min nästa löptävling, Umeå nattmil som går av stapeln nu på Tisdag den 16/6. Kan bli häftigt att löpa mitt i stan, jag börjar bli taggad.

Regnigt.

For ut på min lilla löprunda direkt efter jobbet, lagomt tills det började regna naturligtvis. Men löpningen kändes bra och det flöt på bra även fast kläderna kändes tunga av regnet. Jag sprang samma 9,3 kilometersrunda som jag brukade och denna gång stannade tiden på 40,02 vilket innebär en snittfart på 4,18 per kilometer. Och eftersom jag siktade på att springa under 4,30 måste jag naturligtvis vara nöjd med det.
Nu blir det en dusch och sen väntar middag hos tjejens morsa, aldrig fel med gratis mat. Haha.

Studenten.

Blev en ledig dag igår både från jobb och träning för att fira bror min som tog studenten.
Men idag kör vi på igen, blir ett varv runt nydala efter jobbet. Siktar väl på att kunna ligga nere mot 4.30 per kilometer.

Cykelpass.

Nyss inkommen efter att ha tagit en sväng till Sävar och tillbaks. Hade egentligen tänkt cykla längre ikväll men fick diverse problem med slangen i bakhjulet strax innan jag skulle fara så jag var tvungen att byta den så det tog lite tid. I och med det fick det ikväll stanna vid 31,55 kilometer. Totalt tog rundan 59,03 minuter och en snittfart på 32,06 kilometer i timmen. Måste säga att jag gillar cykelpassen, kommer nog inte dröja länge innan jag beger mig ut igen.


Tisdag.

Benen känns lite småsega idag efter gårdagens löppass. Dock ska det bli kul att fara ut på ett cykelpass ikväll, dessutom gör ju det fina vädret vi bjuds på idag inte saken mindre motiverande. Nu ska jag ta och jobba klart dom sista två timmarna på jobbet, sen blir det hem och dra ihop någon middag och sen träning. Återkommer senare med hur passet gick. Hej så länge!


Veckans första pass.

Första löppasset på en vecka var då avklarat. Till en början kändes benen mycket sega och jag hann tänka: Hur ska det här gå? Men eftersom passet gick så kändes benen bättre och bättre och på slutet så flöt det på bra. 9,3 kilometer avverkades på 41.05, en snittfart på 4.25 så det är jag mycket nöjd med i och med att jag inte sprungit på en vecka. Nu blir det lite fika sen dags för sängen. På återseende.


Tillbaka till vardagen.

Då var man hemma och åter igen på jobbet efter en fantastisk helg i Stockholm. Det enda som inte gick som planerat var väl resultatet i landskampen, men å andra sidan var det svårt för mig att påverka. Nåväl, nu är det dags att dra igång med träningen igen. Planeringen för veckan ser ut enligt följande:

Måndag: Löpning 9,3 kilometer
Tisdag: Cykel
Onsdag: Vila
Torsdag: Löpning 9.3 kilometer
Fredag: Vila
Lördag: Löpning 18,6 kilometer
Söndag: Vila

Blir ett lite annorlunda upplägg med löpdagar denna vecka med tanke på att jag ska löpa tävling på nästa tisdag. Mer info om det kommer senare.

Stockholm.

Det har varit två fantastika dagar i stockholm med två konserter med The boss som i vanlig ordning levererade som en gud. Löpningen imorgon blir inställd med tanke på att vi beslutat oss för att stanna i Stockholm en dag extra efter att ha fått tag i biljetter till kvällens vm-kval match mellan Sverige - Danmark. Så det känns helt okej att hoppa över ett distanspass i utbyte mot att få befinna sig på Råsunda och se matchen live.


Träningsfri kväll.

Det blev som jag hade förutspått, jag hann aldrig med att träna ikväll. Var och lämnade in datorn på on off, var hem och tvättade och har packat. Nu väntar 3-4 dagars semester i Stockholm, ska bli ganska skönt med några träningslediga dagar. Snart dags för sängen också, ska trots allt åka från Umeå 04.00. Ha en fortsatt trevlig vecka så hörs vi i helgen igen. Adjö!

Träningsvärk.

Vaknade imorse och ville inget hellre än att somna om. Men det var bara att pallra sig upp och bege sig till jobbet. Benen känns trötta och sega efter gårdagens hårda löppass. Ikväll hade jag tänkt hinna med att köra ett cykelpass men jag vet inte hur mycket tid jag har över eftersom jag måste packa och tvätta eftersom jag åker till stockholm 04.00 imorgonbitti för att se två konserter med The boss.

9.31 kilometer.

Det blev ett sent pass denna afton. Tog mig inte ut förrän strax efter klockan nio. Benen kändes ovanligt lätta och allt flöt på riktigt bra. Hade som jag nämnt i dagens tidigare inlägg siktat på att löpa runt 4.30 per kilometer men nu kändes benen så pass pigga så jag ökade lite yttligare. Sluttiden blev 38.51, ett snitt-tempo på 4.10 per kilometer. Det anser jag vara godkänt så när jag nu ska lägga mig och sova om ett tag kan jag luta mig tillbaka mot kudden med gott samvete. Haha.


Tisdag.

Det underbara vädret har försvunnit och idag är det kallt och snålblåst. Planen för kvällen är ett varv runt nydalasjön igen, ska försöka höja tempot yttligare och springa lite fortare än tidigare pass. Ner mot 4.30 per kilometer hade varit bra.


Vansbrosimmet.

Ja, idag var dagen då jag anmälde mig till mitt första lopp av dom fyra i jakten på en svensk klassiker. 690 kronor fattigare men ett deltagarbevis rikare. Det återstår 41 dagar till start och hitills har 6800 deltagare anmält sig, jag kommer med andra ord inte behöva känna mig ensam.


Vecka 23.

Började denna vecka med att vara på iksu och simma en kilometer före jobbet. Inte länge kvar till Vansbrosimmet nu så jag tyckte det var på tiden att man kastade sig i bassängen. Annars ser veckans planering ut så här:

Måndag: Simning
Tisdag: Löpning
Onsdag: Cykling
Torsdag: Bruce i Stockholm
Fredag: Bruce i Stockholm
Lördag: Hemfärd
Söndag: Löpning

RSS 2.0