Nydalasjön runt.

Snörade på mig löparskorna och begav mig ut strax efter klockan fem men har inte kommit mig för att uppdatera förrän nu. Vädret var kanon, solen lyste men det var inte sådär olidligt varmt som tur var.
Löpningen började lite småsegt och jag kände av vänster vad i lite drygt två kilometer men efter det kändes det bättre och jag höjde tempot succesivt kilometer för kilometer och när jag stannade såg jag att klockan stannat på 38,16. En snitthastighet på 4,07 minuter per kilometer, det är jag mycket nöjd över med tanke på den lite lugnare start jag hade idag. Sista 3 kilometerarna gick mycket snabbt, nästan så att jag höll min egen tävlingsfart skulle jag tro. Nu är det dags för sängen, jobbar trots allt imorrn. Godnatt!

Torsdag.


Sol två dagar i rad, när hände det senast? Jag sitter på jobbet, tittar ut genom fönstret och är avundsjuk på alla som är lediga och kan vara ute i det fina vädret.
 Ikväll ska jag prova på att löpa igen, får hoppas att benhinnorna och vaderna känns bättre nu efter några dagars vilande från löpning.

Cykelpass.


Denna bild är från rastplatsen där jag vänder i Sävar och cyklar hemåt igen.

Nyss kommit in efter dagens träningspass. Kände mig överraskande pigg med tanke på hur jag kände mig igår kväll. Cyklade som så många gånger förr rundan Sävar och tillbaks. Tiden blev den bästa hitills, 31,55 kilometer på 53 minuter och 23 sekunder. Det innebär att snitthastigheten låg på 35,46 km/h och det är jag mycket nöjd med. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag ut och käka. Skönt att slippa göra i ordning middag för en gångs skull, haha!

Skönt med lite sol.

Skönt att vädret för en gångs skull kunde bjuda på lite sol den här sommaren. För annars känns det som att just sol har varit något utav en bristvara sommaren 2009.
Hur som helst, känner mig piggare idag än vad jag gjorde igår så ikväll hade jag tänkt ta ett pass med cykeln igen. Blir förmodligen samma sväng som vanligt, Sävar och tillbaks.

Trött.

När jag kom hem från jobbet idag var jag helt slut och somnade i soffan och vaknade senare och kände mig fortfarande seg i kroppen så beslöt mig för att hoppa över dagens löpning. Kan vara bra om det skulle vara så att jag är på väg att bli förkyld plus att vaderna och benhinnorna får sig lite extra vila.

Tisdag.

Lika tråkigt väder idag, svenska sommar är inte rolig. Ikväll ska jag prova löpa igen och hoppas på att vaderna och benhinnorna känns bättre. Om dom gör det så siktar jag väl på ett varv runt Nydalasjön i vanlig ordning.

Helhjärtad satsning.


Ingenting ska göras halvdant så jag var ju tvungen att investera i en flaska som matchar cykelbyxorna och cykeln. Haha.

Det blev cykling ändå.

Vädret tog sig tydligen i kragen och ordnade upp sig under dagen så jag kunde ta cykeln och fara ut på ett träningspass som jag hde tänkt från början. Körde den vanliga svängen till Sävar och tillbaks. Ditvägen gick mycket bra och jag hittade ett härligt flyt, hemvägen därimot fick jag kraftig motvind så då gick det tyngre. 31,55 kilometer på tiden 54,31 innebär en snitthastighet på 34,72 km/h och det känner jag mig helt klart nöjd med.

Vecka 31.

Denna vecka började ju med ett roligt väder, spöregn och jävulskap. Jag som hade tänkt mig ett cykelpass ikväll men det får jag lov att ställa in nu på grund av vädret. Annars hade jag tänkt träna enligt följande i veckan:

Måndag: Cykel
Tisdag: Vila
Onsdag: Cykel
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Eventuellt cykel
Söndag: Löpning

Problem med vad och benhinna.

Som bekant löper jag långdistanspassen på söndagar och idag var det inte tänkt skulle bli något undantag. Men mina problem med vaderna plus benhinnorna gör att jag vilar idag och hoppas att det känns bättre på tisdag igen. Hoppas alla haft en bra helg i alla fall.

Tråkigt väder.

Jag som hade tänkt köra ett cykelpass till stugan idag och så blir det sånt här skitväder. Det innebär att det förmodligen blir en vilodag idag och sen långdistanspass löpning imorgon istället.

Fredag.

Snart är första arbetsveckan efter semestern gjord, känns mycket bra och veckan har dessutom gått riktigt fort. Nåväl, imorse klockan halvsju snörade jag på mig löparskorna och for ut ett varv runt Nydalasjön. Det märktes att jag inte ätit någon frukost innan jag drog ut, kändes att man inte hade sådär jättemycke energi i kroppen. Men löpningen flöt på bra, rundan på 9,3 kilometer tog mig 39,34 att springa. Snittfarten låg på 4,15 per kilometer, snittpulsen på 169 och maxpulsen på 195.

Vilodag.

Känns otroligt skönt med en vilodag idag. Benen känns helt döda och benhinnorna mår inte hundra så lite vila är nog på sin plats. Så ikväll ska jag ta det väldigt lugnt, kanske se en film liggandes från soffan.

9,3 kilometer.

Hemma igen efter kvällens löprunda. Benen kändes oförskämt pigga efter veckans tidigare pass. Så hela passet flöt på bra och kilometrarna avverkades en efter en och tillslut stannade tiden på 39,03. Snitthastigheten per kilometer idag var 4,12.
 För övrigt så var det riktigt mycket folk ute runt Nydalasjön idag också, nästan så att jag tror folk suttit inne och väntat på solen i flera dagar och nu när den äntligen kom fram så flög folk ut för att röra på sig. Haha.

Nu ska jag ta och duscha, sen väntar spagetti och köttfärssås till middag!

Onsdag.





















Ska alldeles strax bege mig ut på en löptur. Blir ett varv runt sjön idag igen. Känns skönt att dom tunga molnen lättat på sig och att även solen kikat fram lite grann. Nåväl, uppdaterar senare ikväll.

Cykling.

Det jag sa igår om att det skulle bli en träningsfri kväll stämde inte riktigt. När jag kom hem från jobbet blev jag så sugen på att cykla lite grann så jag tog en sväng till Sävar och tillbaks. Benen kändes dock lite slitna efter måndagens löpning men 31,71 kilometer tog mig 55,49 att cykla. Det innebär en snitthastighet på 34,09. Det måste väl anses som godkänt med tanke på att jag hade 19 kilometers löpning från dagen innan i benen.

Tisdag.

Kroppen känns lite sliten efter gårdagens långpass. Vaderna tog mycket stryk och imorse kunde jag knappt gå. Men så här efter halva dagen känns det helt okej igen.
 Ikväll är man bortbjuden på middag så det blir ingen träning idag utan jag ska bara äta gott och njuta lite. Haha.

Dyblöt löptur.

Begav mig ut för att springa lagomt tills dess att spöregnet kom. Men jag hade inga planer på att vända om, lite vatten har trots allt ingen dött av. I slutet av passet kändes dock kläderna och skorna tunga av allt vatten. Men överlag så gick löpningen bra, blev till slut 18,7 kilometer på tiden 1,27,53. Det innebär att snitt-tiden per kilometer låg på 4,40 och det är jag nöjd med över en så pass lång sträcka som det var idag. Nu ska jag ta en dusch och sen väntar en lite halvsen middag. På återseende!

Vecka 30.

Två veckors semester är över och man sitter åter igen på jobbet. Känns lagomt omotiverat men det funkar trots allt.
Eftersom löpningen igår blev uppskjuten tills idag så blir det ingen vilodag idag måndag som jag i vanliga fall brukar ha. Veckans träning hade jag tänkt så här:

Måndag: Löpning
Tisdag: Vila
Onsdag: Löpning
Torsdag: Cykel
Fredag: Löpning
Lördag: Ev. cykel
Söndag: Löpning


Söndag.

Har spenderat hela helgen i stugan och eftersom jag inte hade med mig några löpargrejor dit så fick jag skjuta på dagens löpning tills imorgon istället. Sista semesterdagen idag också, känns lagomt omotiverande att gå tillbaka till jobbet imorgon igen.

Vilodag.

Känns skönt att få en vilodag idag, kände verkligen igår på löppasset att det behövdes. Kroppen kändes seg och jag hade ingen ork. Så idag blir det ingen som helst träning, ska fara ut i stugan och bara ligga och slappa i solen. På återseende!

Torsdag.

Eftersom jag tillbringade hela dagen ute i stugan igår så blev det ingen uppdatering här, så den kommer nu istället. Knöt på mig löparskorna vid fyra och for ut på en 8,3 kilometersrunda i stugan. Tiden stannade på 37,13, ett snitt på 4,29 per kilometer.Snittpuls på 168 och maxpuls på 193. Benen kändes sega hela passet och det kändes tungt efter bara någon kilometer. Så det ska bli fruktansvärt skönt med en träningsfri fredag.

Cykling.

Är lite seg på att uppdatera. Men nåväl, spenderade hela morgonen och halva eftermiddagen i tvättstugan. Mindre kul, men något som måste göras. När jag äntligen var färdig med tvätten så for jag ut på ett tempopass med cykeln. Cyklade till sävar och tillbaks, allt som allt 31,55 kilometer på tiden 53,59 vilket innebär en snitthastighet på 35,07 km/h. Det är jag mycket nöjd med, har aldrig snittat över 35 km/h på ett helt pass förut. Nu väntar en lugn hemmakväll och imorgon blir det löpning igen.

Nydalasjön runt.

Nyss inkommen efter att ha varit ute och löpt veckans första löppass. Varmt har det gått och blivit ute igen också så idag gjorde man av med en hel del vätska under passet. 9,3 kilometer avverkades på 39,50 vilket innebär en snittfart på 4,17 per kilometer.

Nu ska jag ut i stugan och spendera resten av dagen där. Hej så länge!

Vecka 29.

Då är man tillbaka i vardagen igen och allt vad det innebär. Veckan planering ser ut så här:

Måndag: Vila
Tisdag: Löpning
Onsdag: Cykling
Torsdag: Löpning
Fredag: Vila
Lördag: Eventuellt cykling
Söndag: Löpning

Vansbrosimningen.










Då var Vansbrosimmet avklarat och jag är ett steg närmare Klassiker-medaljen. Jag tog det medvetet väldigt lugnt första två kilometrarna med tanke på att jag bara simmat 1 kilometer vid fyra olika tillfällen innan så jag visste inte riktigt hur mycket jag skulle orka. Det hade regnat i stort sett konstant hela sista veckan innan loppet så vattennivån var betydligt högre än vanligt. Detta medförde att det var sanslöst strömt sista kilometern. Sen att det var 15,6 grader i vattnet gjorde inte så att man direkt njöt av att simma heller. Men jag tog mig i mål på tiden 1 timme, 20 minuter och 13 sekunder och känner väl så här i efterhand att det fanns krafter kvar och att jag hade kunnat kapa tiden en hel del. Men som jag sagt innan så hade jag inget tidsmål med simningen utan bara få det avklarat. Så i det stora hela så är jag nöjd med helgen.

Dagen innan.

0-2a7cf3de9f822b406d13974cbfcc4f75.png

Kolla varifrån!

Ligger i sängen och ska alldeles strax sova så här dagen innan första delmålet i jakten på klassikern. Känner hur nervositeten börjar komma krypandes lite grann. Ska bli intressant att se om jag orkar men detta med tanke på att jag ändå simmat så pass lite som jag gjort. Får helt enkelt leva på vilja.Haha. Annars har denna lördag varit lugn men ändå väldigt trevlig med bland annat spel på en väldigt häftig minigolfbana. Och sen att jag vann golfen gjorde ju inte saken sämre för den delen heller. Haha. Nu ska jag ta och sova och ladda batterierna inför morgondagen. Kommer nog uppdatera någonting imorgon innan start också. Så håll till godo gott folk. Godnatt.


Fredag.

0-2dd211a5dc8b9cf740d10649d16ba038.png

Kolla varifrån!

Idag har vi varit runt och kollat på lite olika saker i Falun och dagens höjdpunkt var självklart Falu koppargruva. Det var enormt ballt och mäktigt, helt klart värt entrépengen. Ikväll har vi varit ute och ätit på restaurang och unnat oss en öl, det är trots allt semester. Bråcket känns fortfarande av och det är något som oroar lite grann så här två dagar innan simningen. Dock är det inget som skulle hindra min medverkan så det är ingen större fara. Såg att det är mer än 9500 anmäla till tävlingen, det innebär rekord i antalet anmälda så det är roligt. Imorgon väntar en lugn dag med minigolf som dagens höjdpunkt. Anna och Alex ska åka på dyngstryk.Haha. Nu ska jag ta och släcka lampan och unna mig lite sömn så hörs vi imorgon igen. Godnatt gott folk.


Falun.

0-775dd7d179c0672e934d85e4cbfb02c9.png

Kolla varifrån!

Vi tog oss fram till Falun till slut efter ett hiskeligt skyfall från Sundsvall och resten av vägen. Uppdaterar från mobilen nu och kommer försöka göra det resten av helgen. Bråcket i magen har börjat kännas av lite mer nu lagomt tills denna helg så jag hoppas att det är något tillfället som hinner lägga sig innan starten på söndag. Var och införskaffade mig vitt vaselin på apoteket idag så att jag kan smörja in armar & ben som inte är skyddade av våtdräkten. Imorgon ska vi ägna oss åt att gå en guidad tur i Falu gruva, måste ju passa på när tillfälle ges. Det ska bli ballt och jag ser fram emot det. Nog för idag, nu är det dags för sängen. Godnatt och på återseende.


Senaste köpet.


Har inte kunnat sova så jag har suttit framför datorn fram tills nu och på denna stund har jag hunnit med att göra en ny investering av pryl till min träning. Det är nämligen ett hastighetssensorkit till min pulsklocka så nu kan jag även använda klockan när jag cyklar och kan utnyttja klockans alla finesser även där.


Löpning.

Har inte hunnit uppdatera efter kvällens löpning förrän nu. Blev som sagt ett varv runt sjön, kroppen kändes bra och tiden blev helt okej. 39,46, ett snitt på 4,18 per kilometer vilket jag känner mig rätt nöjd med eftersom jag öppnade första kilometern på 5,06. Detta var veckans sista träningspass eftersom jag åker söderut imorgonbitti. Ska bli skönt att vila upp sig lite innan det stora allvaret på söndag. Kommer försöka uppdatera under resans gång, hur vet jag inte än, men det löser sig nog på något sätt.

Onsdag.

Blir mycket träning idag, imorse blev det simning och nu har jag nyss kommit hem efter att ha varit och spelat tennis en timme med Christer. Jag åkte på stryk.
Och nu ska jag ut och köra det som blir veckans sista löp-pass, blir ett varv runt Nydalasjön. Återkommer med hur det gick senare. Hej så länge.

Simning.

Imorse befann man sig för sista gången innan Vansbrosimmet i bassängen på Iksu för att nöta lite simning. Det känns väl att man blivit bättre för varje gång man simmat men jag är fortfarande långt ifrån så bra som jag skulle vilja vara. Men nu är det bara att gilla läget, imorgon bär det av söderut till Falun. Där stannar vi i tre dagar innan vi åker ner mot Vansbro på söndag då min jakt på Klassikermedaljen börjar!!

Vecka 28.

Denna vecka blir det inget långpass på söndagen med tanke på att jag då simmar Vansbrosimmet. Annars ser veckans plenring ut så här.

Måndag: Löpning
Tisdag: Vila
Onsdag: Simning, tennis, löpning
Torsdag: Åker till Falun
Fredag: Falun
Lördag: Falun
Söndag: Vansbrosimningen 2009.

Semester?


Man har ju verkligen fått en rolig start på semestern, spöregn två dagar i rad. Jag som hade tänkt ta ett långpass på cykeln idag. Men det blev ganska snabbt inställt med tanke på hur vädret är ute, det fullkomligt vräker ner. Sex dagar kvar tills Vansbrosimningen nu också, man kan lugnt konstatera att det börjar dra ihop sig. Jag åker på lördag, sover i falun till söndag för att köra sista 10 milen på söndag morgon. Sen klockan 14.00 är det min tur att kasta mig ut i älven och simma dom 3 kilometrarna.

15 kilometer.

Hemma igen efter visiten i stugan. Blev så pass sent igårkväll så jag flyttade löpningen till idag istället. Så i regn och rusk begav jag mig ut för att löpa 15 kilometer. Tiden blev 1 timme 8 minuter och 37 sekunder vilket innebär en snittfart på 4,34 per kilometer. Snittpuls på 170 och maxpuls på 191. Vaderna kändes av lite grann idag igen vilket känns drygt, skulle vara fantastiskt skönt att kunna springa ett helt löppass utan att få värk i dom. Men annars kändes hela passet bra, känns som att det finns mer att ge så det ser jag positivt på.

Stugan.

Löppasset blir i Sörmjöle eftersom jag ska ta och åka ut till stugan nu. Så jag kommer inte uppdatera efter löpningen ikväll utan det får bli imorgon eller på tisdag. Hej så länge!

Söndag.

Idag har jag varit på Iksu och kalibrerat klockan på löpbandet så nu ska den gå exakt. Så ikväll blir det ett långpass, någonstans över 15 kilometer i alla fall. Nu när vaderna känns bättre så har nästa problem uppstått. Vänster benhinna har nämligen börja värka lite grann så jag hoppas att det är något kortvarigt. Återstår att se om problemet finns kvar ikväll.


Simning.

Hade som jag berättade igår tänkt åka ut till stugan och simma i havet idag men i och med att det var och är dåligt väder och kallt ute så ställde jag in dom planerna. Tog mig till Iksu och simmade en kilometer i bassängen där istället. Tekniken i simning finns fortfarande inte men det ska förhoppningsvis räcka så att jag tar mig igenom Vansbrosimningen.

Fredag.

Sista dagen innan semestern och det känns sanslöst bra. Ska bli skönt att va ledig i två veckor. Imorgon blir det nog att åka ut i stugan och simma med våtdräkten i havet och på söndag väntar ett långt löp-pass.

Löpning.

Kom nyss på att jag inte uppdaterat efter löpningen tidigare ikväll. Kom hem efter jobbet, stoppade i mig en macka för att sedan dra ut på min löprunda. Dagens 9,3 kilometer gick på 39,43 som innebär att snittfarten per kilometer låg på 4,16. Snittpuls 171 och maxpuls 192. Smörjde in vaderna med orudis innan och det kändes faktiskt riktigt bra så det bådar ju gott. Nu ska jag ta och lägga mig, sista dagen innan semester imorgon, Gött!! Godnatt!

Torsdag.

Ikväll är det dags för löpning igen, blir nog ett varv runt Nydalasjön. Är sinnesjukt varmt ute så det blir att vätskeladda bra nu under dagen innan det är dags att bege sig ut. Satt och lekte lite med klockan igår, såg att förra passets längsta backe var 265 meter, kan lova att den kändes av. Kommer dock bli fler rundor där med tanke på att Lidingöloppet är så pass kuperat. Så då passar det bra att köra sm-spåret och på sätt bygga upp dom muskler som behövs i alla uppförs- och nedförsbackar.


Onsdag.


Sen uppdatering idag. Har i alla fall varit på stan och köpt en ir-port till datorn så att jag kan lägga över datan från klockan till polars träningscentral. Det är rätt fascinerade hur mycket man få koll på genom att bara bära med sig klockan på träningspassen. Enligt mig är en träningsklocka värd varenda krona och jag förstår inte varför jag inte skaffat en tidigare.
Denna onsdag blev dock väldigt lugn träningsmässigt i och med att jag försov mig imorse när jag hade tänkt simma. Men en vilodag passar rätt bra eftersom benen är rätt slitna efter sm-spåret igår. Har ägnat mig åt att fixa boende i Vansbro under nästa helg istället och nu är det klart. Det känns mycket bra att ha gjort bort den biten, var nämligen orolig eftersom jag är ute i sista sekunden.

RSS 2.0